Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tűzifával, számítógéppel segítettek
Tűzifával, számítógéppel segítettek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. december 01.
ImageKarácsony közeledtével jelentősen nő az emberek szociális érzékenysége, ilyenkor több a jótékonyság, a segítő szándék, hatványozottabban átérezzük a rászorulók, nehéz sorsúak problémáit. A Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosok és Rászoruló Családok Klubja egész évben azon dolgozik, hogy segítsen a város és térsége nélkülöző lakóinak, kiváltképp a gyerekeknek és azoknak a családoknak, amelyek több gyermeket is nevelnek, napi gondokkal küzdve.

 

Ez rendkívül sok áldozatot kívánó munka, váltakozó sikerekkel, így nem csoda, hogy a klub vezetője, Fekete Zsuzsanna boldogan tájékoztatott minket arról a támogatásról, ami által tucatnyi velencei családnak tudtak segíteni tűzifával és számítógépekkel.

- Nagylelkű adományozóktól - akik a kilétüket nem szeretnék felfedni - kaptunk jelentős mennyiségű tűzifát, amiből 8 családnak tudunk adni 1-1 köbmétert. Használt, de tökéletesen működő számítógépeket is kaptunk, 5 darabot, így ezeket szét is osztottuk 5 családnak. Remélem, hogy még karácsony előtt további nemes segítőkre lelünk, mert bizony a téli hónapokban sajnos nem kevés olyan több gyermeket is nevelő családunk van, akik nem tudnak sokat fűteni, vagy egyáltalán nem adatik meg nekik - szó szerint - az otthon melege, mert nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy fusson nekik tüzelőre. A most fát kapott 8 családon kívül még legalább 23-25 olyan família van a látókörünkben itt helyben, akik rászorulnának kisebb-nagyobb támogatásra, s hatalmas segítség lenne számukra 1-1 köbméter tüzelőnek való. A számítógép sem természetes használati eszköz még több tucat velencei és környékbeli családnak, így a felajánlott gépeknek, eszközöknek is rendkívüli módon örültünk, mint ahogy örültek annak az öt sokgyermekes családnak a tagjai, akik ezeket kapták. Szívmelengető volna, ha még az ünnepek előtt további adományok által lenne lehetőségünk újabb családoknak, kisgyermekeknek segíteni - mondta Fekete Zsuzsanna.

A nagycsaládosok klubjának vezetője hozzátette: jól halad a második alkalommal meghirdetett "Angyal kerestetik" akció is, amelynek keretében 100 olyan helyi gyermeknek szeretnének mosolyt csalni az arcára karácsonykor, akiknek külső segítség nélkül nem sok minden kerülne a fa alá szentestén. Ezek a gyerekek egy cédulára felírhatták, hogy mire vágynak leginkább, mit szeretnének kapni karácsonyra.

- Ezeket a "kívánságcetliket" elhelyeztük egy táblán a Velence Korzón, a TDM irodában, innen -regisztráció mellett - bárki levehet akár több cédulát is, aki tudja és akarja a rajta szereplő kívánságot teljesíteni. Már eddig, az első két nap után tucatnyi "angyal" akadt, akik magukhoz vettek egy-két papírra vetett kívánságot. Remélem a december 18-i zárásig minden cédula eltűnik a tábláról, s mind a 100 érintett gyermek megkapja a hőn áhított ajándékát. Itt szeretném megköszönni a TDM-nek is a fontos segítséget, partnerséget. - tájékoztatott Fekete Zsuzsanna klubvezető.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >