Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Okosjövő lányoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Schneider Erika   
2016. november 30.
ImageA Hiemer-házban megrendezett gálaesten díjkiosztással zárult a Nők a Tudományban Egyesület „♀tervezem - Okosjövő lányoknak" elnevezésű idei programsorozata.

 

A program pályaválasztás előtt álló diáklányoknak segít orientálódni és lehetőséget biztosít, hogy székesfehérvári cégeknél egy-egy napon betekintést nyerjenek természettudományokhoz, technológiához, mérnöktudományokhoz és matematikához szorosan kapcsolódó szakmákba. A programsorozat az amerikai Alcoa Foundation és egy független szakmai szervezet, az Amerikai Egyetemista Nők Egyesülete támogatásával jöhetett létre.


 

Összesen ötven középiskolán keresztül több, mint négyszáz diákot sikerült elérni, akiknek az Arconic-Köfém (volt Alcoa), az Emerson, a Grundfos, az IBM, az Innoskart, a Karsai Holding, Masterplast, az Óbudai Egyetem, valamint a Videoton közel száz shadowing programlehetőséget kínált. A résztvevők közül többen két-három céget is meglátogattak és néhányan már tavaly is részt vettek a programon.

Összesen húsz diák nyújtott be pályamunkát, melyeket november 25-én este, a Hiemer-házban megrendezett gálavacsorán ünnepélyes keretek között díjaztak a cégek, a város és az iskolák képviselőinek jelenlétében.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >