Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Győzött a Vidi Debrecenben Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. december 05.
ImageNem éppen könnyedén, de nagyon fontos, 1-0-ás győzelmet aratott a labdarúgó NB I 18. fordulójában a DVSC otthonában a Videoton. A fehérvári alakulat győztes találatát egy szép egyéni megmozdulással Hadzic szerezte, s ezzel a három ponttal továbbra is tapad a listavezető Vasasra, amely simán (3-0-ra) verte a DVTK-t, ugyanakkor 4 ponttal ellépett a Mezőkövesden sima (2-0) vereséget szenvedő Ferencvárostól.

 

A találkozó első félidejében jobbára a Vidi akarata érvényesült, több helyzete volt, mint a Lokinak, de nem tudott vezetést szerezni. A második játékrész első felében tovább dominált Henning Berg együttese, ennek eredményeképp a 61. percben megszerezte a vezetést: Nego pontatlan jobb oldali beadását röviden vágták ki a hazai védők, éppen a 16-os vonalánál lendületből érkező Anel Hadzic elé került a labda, aki fejjel egyből maga elé tette a játékszert, s futtából az ötös bal sarkáról kilőtte a rövid felső sarkot.

Ezzel a bombagóllal végül meg is nyerte a derbit a Videoton, mert bár a hátralévő időben alaposan magára húzta a DVSC-t, amelynek két komoly és két kisebb ziccere is akadt, ám vagy Kovácsik védett szépen, vagy a vendéglátó hajdúságiak céloztak pontatlanul. Scsepovics még akár növelhette is volna közben a Vidi előnyét, de ordító helyzetben suta mozdulattal nyúlt a labda felé egy bal oldali beívelést követően, így kimaradt a nagy lehetőség, pedig csak bele kellett volna érnie a labdába... Végül ez már nem számított, nyert a piros-kék együttes, amely így 33 ponttal a második helyről várhatja az őszi zárást a 34 pontos Vasas mögött, két egységgel megelőzve a remek formában egyre feljebb osonó Honvédot és néggyel a megint botló Fradit.

A hétközi döbbenetes kupakudarc után egy pici gyógyír lehet ez a Vidi szimpatizánsok számára, ám a teljes "bűnbocsánathoz" a bajnokságot is meg kellene nyerniük Juhászéknak. Ehhez a téli pihenő előtti utolsó találkozójukat ugyancsak hozniuk kell, ami nem lesz éppen sétagalopp, mert a szombathelyi oroszlánbarlangban, a Haladás vendégeként ez soha, senki számára nem az... A Videoton vasi vendégjátékára szombaton (december 10) 15:30-kor kerül sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >