Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Elköszönt az új világbajnok
Elköszönt az új világbajnok Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. december 05.
ImageSokakat a versenypályán meglepett, hogy sok évnyi kihasználatlan esély után idén képes volt megnyerni a Formula-1-es világbajnokságot, most azonban még erre is rátett Nico Rosberg.

 

A finn-német versenyző a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) gáláján, Bécsben bejelentette azonnali visszavonulását! A 31 éves pilóta a nehéz, sok lemondással és áldozattal járó szezon után pihenni szeretne, a családjára összpontosítani, a  csúcson visszavonulva.

„Az előző két évben megtapasztalt csalódások után úgy nyomtam, mint az őrült, olyan motivált voltam, mint még soha. És ez természetesen hatással volt a szeretteimre is. Nem találom a szavakat, hogy eléggé megköszönhessem feleségemnek, Viviannek – megértette, hogy ez a nagy év, a nagy lehetőség, és megteremtette számomra a lehetőséget a futamok között a regenerálódásra. A szuzukai verseny megnyerése után – attól a pillanattól fogva, hogy a világbajnoki cím elérése már az én kezemben volt – óriási nyomás nehezedett rám. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy abbahagyom, ha világbajnok leszek. Abu-Dzabiban vasárnap reggel már tudtam, ez lehet az utolsó versenyem, és ez kitisztította a fejem a rajt előtt. Élvezni akartam minden pillanatát ennek az élménynek, tudván, hogy ez lehet az utolsó… s aztán kialudtak a lámpák, és életem leginkább feszült ötvenöt köre következik. Hétfő reggel meghoztam a döntésem.” - mondta Nico Rosberg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >