Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szirénák hangjára ébredtek a lakók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageTűzoltó- és mentőautók ünnepi felvonulásával kezdődött el hétvégén az a rendezvénysorozat, amellyel a Székesfehérvári Tűzoltóság 135. születésnapját és az Országos Mentőszolgálat fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték. A programok fő helyszínéül a Zichy liget szolgált, ahol élvezetes bemutatók, játékok, fotókiállítás és koncert várta a látogatókat.

A szombati Tűzoltó Napon a hangosan szirénázó tűzoltó- és mentőautók menete a tűzoltólaktanyától indult, majd a Berényi útra fordult, ahol a Széna téren át a Távirda utcáig haladt. Ott megkoszorúzták a Szent Flórián-szobrot, majd a Mátyás király körúton a Zichy ligethez érkeztek, ahol Havranek József (egykori városkapitány) emléktáblájához is koszorú került.

Ezt követően átadták az „Év Tűzoltója” díjat Bor István tű. törzsőrmesternek, a szakszervezet nyugdíjba vonuló tűzoltói (Németi László, Kiss József, Szák József) Szakszervezeti díjban részesültek, valamint az idén kerek születési évfordulójukat ünneplő, nyugállományú tűzoltók ajándéktárgyakat kaptak.

A program során az Országos Mentőszolgálat új Mercedes Sprinter rohamkocsikat adott át a tatabányai, a veszprémi és a bicskei mentőállomásnak. Persze, a Székesfehérvári Tűzoltóság se maradhatott ki a sorból: az Alcoa Alapítvány és a Visteon támogatásának köszönhetően hőkamerát és alpintechnikai eszközökkel gazdagodott, az elmúlt időszakban összegyűjtött adományokból fejlámpákat, mozgásérzékelőket vásároltak, valamint egy új vízszállító járművet is átvehettek a Tűzoltóság képviselői.

És végre elkezdődhettek az igazi közönségprogramok: a tűzoltók veszélyes munkáját egy fotókiállítás mutatta be a Pavilonban, fellépett a könnyűzenei koncertet adó Flórián Band, a gyerekek kipróbálhatták a csörgőn való lesiklást, felmászhattak a tűzoltó autókra, beülhettek a robogó- és motorszimulátorba, célba lőhettek a puttonyfecskendővel…

A leglátványosabb programot pedig a Bíróságnál lebonyolított tömeges baleset és annak felszámolásának bemutatója képezte.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >