Kezdőlap
Vershúron  Lángolj és világíts Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 09.
ImageZenés irodalmi műsor keretében lépnek színpadra az idei Fehérvári Versünnep döntősei 2016. december 12-én, hétfőn 18.00 órakor a Városháza Dísztermében. A Vershúron – „Lángolj és világíts” című adventi gálán a Versünnep finalistái a Misztral Együttessel közösen örvendeztetik meg székesfehérvári közönségét a verses-zenés esten.

 

Idén áprilisban hetedik alkalommal mérhették össze tudásukat a fiatalok a Fehérvári Versünnep döntőjében, amelyen tizenhárom, Székesfehérváron tanuló diák lépett színpadra. A 2010-ben életre hívott tehetséggondozó versenyt ezúttal is nagy érdeklődés övezte a költészetet kedvelő fiatalok részéről. Az idei évi fináléban is erős mezőny alakult ki, a fiatalok szavalataikkal bizonyították, hogy szeretik és értik is a verseket, amelyekkel elvarázsolták a közönséget.

Ezt követően különleges és élményekkel teli utazás, valamint lelki feltöltődés várt a Fehérvári Versünnep finalistáira. A döntőbe jutott tizenhárom tehetséges diákot azzal jutalmazták, hogy nyáron részt vehettek a gondolatébresztő és izgalmas Székelyföldi Varga Sándor Verstáborban, Csíkcsomortánban. A fiatalok tíz napon át komoly szakmai munkával fejlesztették tudásukat. A táborban a szervezők nagy gondot fordítottak a tehetséggondozásra is, hiszen a diákok a Vörösmarty Színházban és városi rendezvényeken is rendszeresen lehetőséget kapnak.

A Vershúron –„Lángolj és világíts” című irodalmi est 2016. december 12-én, hétfőn 18.00 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében. A hétfő esti adventi gálán Bakó Fanni, Börcsök Olivér, Ferenczy-Nagy Boglárka, Kertész Ádám, Körmendi Kristóf, Komlódy Márk, Koós Boglárka, Strasszer Domokos, Varga Eszter és Váradi Imre működnek közre, ahol a Misztral Együttes is fellép. Az est végén lehetőség lesz CD-vásárlásra a Misztral Együttes lemezeiből.

Az ingyenes programra szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >