Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: döntetlennel a tabella élére
Vidi: döntetlennel a tabella élére Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. december 12.
ImageAz ősz első felében remeklő, sokáig dobogón álló Haladás vendégeként - annak ideiglenes otthonában - Sopronban lépett pályára a labdarúgó NB I 19. fordulójában a Videoton. A bajnoki címre törő együttes vezetett is, de - sokadszor - elpazarolta meccslabdáit, 1-0-nál kihagyta helyzeteit, egy szabadrúgásból pedig a szombathelyi gárda egyenlített, kiénekelve a sajtot a sokáig rossz felfogásban focizó piros-kékek szájából. Ennek ellenére őszi bajnok lett a fehérvári gárda, mert a Vasas kikapott Pakson.

 

A találkozó első félidejében igazolódott a papírforma, a Vidinek volt több nagyobb helyzete, inkább a fehérvári egylet akarata érvényesült, ám a szombathelyiek is kiválóan helytálltak, jól küzdöttek és okoztak néhány meleg pillanatot Kovácsik kapuja előtt. A vezetést a 16. percben a szerb légiós, Scsepovics szerezte meg a vendégeknek: egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Nego jobb oldali beadására érkezett mintaszerűen, s közelről Gyurján hálójába helyezett, 0-1!

Ezt követően Géresi, majd Hadzic hagyott ki nagy lehetőséget, de Scsepovics is közel járt második találatához, amikor 28 méteres lökete, alig suhant el a jobb alsó sarok mellett. A másik oldalon Halmosinak volt egy kisebb ziccere, ugyancsak eredményes befejezés nélkül. Teljesen megérdemelten vezetett a szünetben a Videoton 1-0-ra.

A második játékrész rögtön egy nagy Lazovics helyezettel, és egy kecsegtető helyről elvégzett hazai szabadrúgással indult, de változást ezek sem hoztak az eredményben. Aztán Lazovics lövését védte bravúrral Gyurján, ekkorra a Vidi már simán eldönthette volna a meccset, de nem tette, ami általában nem jó ómen... Nem, mert az ellenfélnek is akad időnként helyzet, s ha egy beakad, bizony könnyen mit sem ér a fölény és a sok ziccer. Jött is az egyenlítés: az 57. percben Stopira buktatta Halmosit a 16-os vonala előtt, sárga lap, jól elvégzett Gaál szabadrúgás, rossz Kovácsik helyezkedéssel, és mellényúlással, máris 1-1!

Az egyenlítés jól felpiszkálta az addig nem túl vehemens Haladást, ugyanakkor a piros-kék gárda is kezdte felfogni, hogy magától a labda nem fog újra az ellenfél kapujában kikötni, nem lehet alibizéssel és és tili-tolival nyerni, főleg ilyen helyzetpazarló üzemmódban. Keménykedések, sárga lapok jöttek, itt is, ott is, majd megnyugodtak a felek egy kicsit, s a Vidi újra megfelelő hozzáállással terelgette a labdát (kérdés, miért kellett ehhez eddig várni?), fölénybe került, viszont itt már egy jóval felpaprikázottabb, az egyenlítéstől lábra kapó Szombathely volt az ellenfele, amely már sokkal jobban zárt hátul, nem volt olyan könnyű ziccereket kialakítani a fehérvári egyletnek, mint 0-1-nél...

Géresinek és Scsepovicsnak is volt azért helyzete, de jól látszott, itt már vért kell izzadnia a Videotonnak, ha nyerni szeretne, ez már egy új meccs volt. A Haladás beállt védekezni, csak kontrákra hagyatkozott, a Berg-gárda ment előre, de már idegesen, feszülten. Lazovics is, Scsepovics is besárgázta magát reklamálás miatt, miközben előbbi egy nagyon jó helyről kapott szabadrúgást is lőhetett, ám tekerését Gyurján kiütötte a jobb sarok elől. Itt meg kell jegyezni Lazovics védelmében, hogy a játékvezető a szabadrúgásnál nem jelezte, hogy meg kell várni a sípszót, a gyorsan elvégzett pontrúgást követően a cserként beállt Feczesin be is talált, ám mégsem adta meg a szabályos gólt Vad II, így érthető a szerb kiakadása, reklamálása! Ezek után az ismétlést védte a kapus... Repkedtek a sárgák, követni sem lehetett őket, de gól már nem esett. Két pontot bukott - többedszer - a Vidi jó játék és biztos vezetés után, ezen mindenképpen változtatnia kell tavaszra, ha bajnokságot akar nyerni.

Mindazonáltal még ezzel az egy ponttal is a Videoton mehet listavezetőként a téli pihenőre, ugyanis az ősz során végig vezető Vasas 1-0-ra kikapott Pakson. Ugyanakkor a Honvéd is legyőzte 1-0-ra a Mezőkövesdet, így - a pontokat tekintve - példátlan módon hármas holtverseny alakult ki az első helyen! A Vidinek, a Vasasnak és Honvédnak is 34-34 pontja van, ráadásul ugyanúgy 10 győzelme, 4 döntetlenje és 5 veresége. A fehérvári alakulatnak viszont sokkal jobb a gólkülönbsége mind a két riválisnál, ennek okán ugorhatott az élre.

Ahhoz azonban, hogy a folytatásban ott is maradjon, az őszinél sokkal megbízhatóbb, védekezésben stabilabb játék, és a vezetések utáni időszakban sokkal nagyobb koncentráció kell. A bajnoki címhez minden adott, ráadásul a legnagyobb rivális, a Ferencváros nagyon gyenge őszt futott, amit nem használt ki kellően a piros-kék csapat.

Összességében ki kell mondani: szép-szép ez az első hely, de nem gólkülönbséggel, hanem 8-10 ponttal kellene most vezetnie a Videotonnak, ha csak részben kihasználja lehetőségeit, elsősorban a többiekénél erősebb keretét, és nem veszít fontos pontokat nyerő pozícióból 4-5 olyan mérkőzésen, amikor egyértelműen jobban játszott ellenfelénél, de kihagyta meccslabdáit, majd leült és gólt, gólokat kapott, kiengedve kezéből a győzelmet. Sok-sok munka vár még Bergre és együttesére, ha a végén is örülni akarnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >