Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Karácsony a Fehérvári Állatotthonban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2016. december 12.
ImageA karácsony jegyében telt egy nap a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában. Délelőtt önkormányzati képviselők vittek nagy mennyiségű adományt, délután pedig gyerekek és felnőttek sokasága ünnepelte együtt az Állatok Karácsonyát.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Fidesz frakciója évek óta támogatja karácsony alkalmából a HEROSZ Fehérvári Állatotthonát. A képviselők ma is nagy szeretettel látogattak el a Takarodó úti létesítménybe, és adták át támogatásaikat. Vittek különféle tápokat és készpénzes adományt is, melyekkel az állatok mindennapi ellátásában kívántak segíteni.  A támogatásért Dr. Berey Attila, a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke és Krepsz Gyöngyi, a HEROSZ Fejér Megyei szervezetének vezetője mondott köszönetet.

Délután folytatódtak az ünnepi programok a Takarodó úton. Idén is nagyon sok gyermek és felnőtt vendég jött el az Állatok Karácsonyára, amely az év egyik legnépszerűbb rendezvénye. Ünnepi műsort adtak elő a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai Tagintézményének diákjai, akik a HEROSZ Gyermektagozatának tagjai, majd közös fadíszítéssel, ajándékok készítésével és átadásával folytatódott a rendezvény.

A Fehérvári Állatotthon a hét minden napján nyitva tart 14.00 és 16.30 között, ez idő alatt bárki átadhatja támogatásait. Jelenleg kölyök állatoknak készült konzervekre van leginkább szükség, de hasznosak lehetnek a felnőtt állatoknak szánt tápok, etető- és itatóedények, tisztítószerek, vitaminok és parazita elleni készítmények.  Az állatok tisztán és melegen tartására szolgálnak a régi törölközők, ágyneműhuzatok, szőnyegek és vastagabb, puha ruhadarabok, valamint a forgács és a szalma, melyet szintén vihetnek a támogatók. Nagy szükség van továbbá a pénzbeli támogatásokra, melyeket átutalással lehet eljuttatni a  Fehérvári Állatotthon honlapján található számlaszámra.

Természetesen örökbefogadásra is folyamatosan van lehetőség, jelenleg összesen 130 kutya és 75 cica várja, hogy szerető gazdái kiválasszák és hazavigyék. Az állatotthon azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy az állatokat nem lehetnek ajándéktárgyakként kezelni. Fontos, hogy a személyes találkozáskor mindenki maga válassza ki saját kedvencét, akivel együtt fog élni, és akiről hosszú éveken keresztül gondoskodik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >