Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Angyalsereg, ajándéközön Velencén
Angyalsereg, ajándéközön Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. december 19.
ImageAdvent utolsó vasárnapja Velencén, immár hagyományosan nem csak a gyertyagyújtás, hanem az igazi, szívből jövő ajándékozás napja is, ekkor rendezik meg ugyanis az "Angyal Kerestetik" akció fináléját is, amikor 100 helyi, nehéz sorsú kisgyermek jut kívánságajándékhoz önkéntes "angyalok" jóvoltából.

 

Az adventi eseményen Koszti András polgármester nem várt meglepetésben részesült, mivel ő nem csak adott, kapott is ajándékot: Mary T. Csajághy író, meseíró, amatőr festő - aki könyvadományaival az "angyalkodásból" is kivette a részét - a Velence Korzóról festett képét a városvezetőnek ajándékozta. Ez a festmény is látható az alkotó kiállításán, amely december 23-ig látható a Korzó emeleti kerengőjén a létesítmény nyitvatartási ideje alatt.

 


 

Az Angyal Kerestetik program ezúttal is élénk érdeklődés mellett zajlott, öröm volt látni a gyerekek csillogó tekintetét, amikor átvehették az általuk kívánt ajándékot, amit egy kívánságcédulára írhattak fel az elmúlt 3 hétben. Ahogy tavaly, idén is mind a 100 kívánságcédula gazdára talált, így ajándékozhatott nagy örömmel polgármester, képviselő, sok nyugdíjas, vállalkozó, s bárki más, aki szívesen teljesítette egy-egy kislány vagy kisfiú kívánságát. Volt aki gyurmát kért, volt aki babát, volt aki rollert, s akadt olyan pici baba, akinek a szülei járás segítő, guruló alkalmatosságot kértek 10 hónapos csöppségük nevében. A slágernek a LEGO bizonyult, valamint a Disney filmek és sorozatok főszereplőivel összefüggő ajándékok.

 

Mivel ezen a napon mindenki szó szerint megkapta a magáét, aligha ment haza boldogtalanul bárki is. A szeretet ünnepének szelleme most is fényes diadalt aratott!

Az ajándékozások után a helyi Zöldliget Általános Iskola harmadikos kisdiákjai adtak szívmelengető ünnepi műsort, majd a negyedik adventi gyertyát Koszti András polgármester ünnepi köszöntőjét követően a városvezető és Pápai Szabó György református lelkész gyújtották meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >