Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ifjú tervezőket díjaznak
Ifjú tervezőket díjaznak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. december 22.
Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó „buszkifestő” pályázat nyertesei december 23-án a Városház téri Adventi színpadon 18.00 órakor vehetik át ünnepélyes eredményhirdetés keretében ajándékaikat.

 

A nemcsak fiataloknak szóló programsorozat egy olyan éves kampány, amely a fenntartható városi közlekedés fontosságát hangsúlyozza, és amelyet minden év szeptember 16. és 22. között rendeznek meg a világ legtöbb nagyvárosában.

Az Európai Mobilitási Hét székesfehérvári eseménysorozatának két kiemelt rendezvénye volt a Mobilitási Nap a Zichy ligetben és Autómentes Nap a Várkörúton.

A komplex programokon a tapasztalatszerzés mellett lehetőségük nyílt a gyermekeknek arra is, hogy képzeletüket felhasználva, beküldött alkotásaikkal tegyenek javaslatot a székesfehérvári buszok külsejének átrajzolására. A pályázatban résztvevő gyerekek a csuklós és szóló buszok letölthető sablonjait felhasználva egyéni vagy csoportos munkákban mutathatták be kreatív ötleteiket. A szeptember 21-ig beérkezett pályaműveket a Mobilitási Hét Autómentes Napjához kapcsoltan ki is állították a Várkörúton. Az általános iskolás diákok és gimnazisták munkáit a város közösségi oldalán lehetett egy-egy like-kal díjazni.

A független szakmai zsűri döntése nyomán az első helyet 318 szavazattal Nigovicz Kinga, a Vasvári Pál Gimnázium tanulója nyerte. A második és harmadik helyen Potornai Lilla (287 szavazat, Vörösmarty Mihály Szakképző Iskola), és a Fuksz Petra-Sulák Klára alkotópáros (266 szavazat, Vörösmarty Mihály Szakképző Iskola) végzett. A Közlekedési Iroda különdíjasa pedig Bakonyi Lili Eszter lett.

A nyertesek pénteken este a népszerű énekegyüttes, az UniCum Laude műsorát követően vehetik majd át jutalmukat az Adventi színpadon, köszöntőt mond Mészáros Attila alpolgármester. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >