Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A kockázati csoportokba tartozóknak ingyenesen jár az oltóanyag
A kockázati csoportokba tartozóknak ingyenesen jár az oltóanyag Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. december 23.
ImageAz Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy az influenza elleni védőoltást térítésmentesen igényelhetik az életkoruk vagy egészségügyi állapotuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, illetve akik ezeket a csoportokat veszélyeztetik. A járvány elleni küzdelemben a védőoltás segíthet a legtöbbet a megelőzés szakaszában.

 

Az influenza évről évre nagy számú megbetegedést okoz Magyarországon, a legkritikusabb időszak a január és február hónapok.  A járvány elleni küzdelemben a védőoltások segíthetnek a legtöbbet: a súlyos megbetegedések és az influenza okozta halálesetek megelőzésében.

A kormány ebben az évben is 1,3 millió adag térítésmentes oltóanyagot biztosít azoknak, akik életkoruk vagy egészségi állapotuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, illetve azoknak, akik veszélyeztethetik ezeket a csoportokat.

 


Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala felhívásában kiemeli, hogy a védőoltás nemcsak a saját, hanem a környezetünkben élők biztonságát is jelenti. A széleskörű védekezés érdekében fontos, hogy a közlekedési, rendészeti, oktatási, közellátási feladatot teljesítő foglalkozási ágakban dolgozók, valamint a diákotthonok, kollégiumok lakói és más közösségek tagjai között minél többen oltassák be magukat.

 


A kockázati csoportba tartoznak:

- a 60 éven felüliek, egészségi állapotuktól függetlenül;
- az ápolást, gondozást nyújtó, rehabilitációs, átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben, lakóotthonokban, vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek;
- az egészségügyi dolgozók;
- a szociális intézmények dolgozói
- és az állattenyésztésben dolgozók.


A gyógyszertárakban vényre, esetlegesen munkáltatói költségtérítéssel szerezhető be az influenza elleni oltóanyag, amelyet a háziorvos ingyenesen ad be.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >