Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új év, új hó, kemény hideg
Új év, új hó, kemény hideg Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. január 02.
ImageAhogy tavaly, úgy 2017 első hete is hideg, időnként csapadékos, havat, havas esőt hozó napokat tartogat. Már újév napján is voltak olyan területek, ahol a késő délutáni, esti órákban egy picit szállingózott a hó, de említésre méltó mennyiség sehol sem hullott, s jelentős csapadék a következő napokban sem várható.

 

Az Időkép pognózisa szerint hétfőn még sok napsütésre számíthatunk, a reggelre képződő pára, köd viszont északon tartósabban megmaradhat, de említésre méltó csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak zúzmaralerakódás alakulhat ki. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -6 és -12 fok között alakul a hőmérséklet, délután pedig -2, +6 fok várható.

Kedden eleinte helyenként délen havazhat, majd napközben északnyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet. Feltámad az északnyugati szél. Hajnalban -2, -7, délután -1, +4 fokot mérhetünk. Szerdán többfelé kialakulhat havas eső, kisebb havazás, északon, északkeleten pedig a nyugatias szél is erős, viharos lehet. A legmagasabb hőmérséklet -2 és +3 fok között alakulhat. Csütörtökön és pénteken sok napsütésre van kilátás, csak helyenként fordulhat elő egy-egy futó hózápor. Erős, viharos lesz az északias szél. Fagyos reggelekre, hideg nappalokra számíthatunk.

Tovább tekinteni nem érdemes még, de a mostani prognózisok alapján valószínű, hogy vasárnap eshet kiterjedtebben, országszerte a hó, igaz, ekkor sem várható 2-3 cm-nél nagyobb hóvastagság. Ebben a tekintetben azonban a valósághoz leginkább közel álló előrejelzésre 3-4 napot mindenképpen várni kell.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >