Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Szent Sebestyén-napi programsorozat lesz a Felsővárosi Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. január 13.
A jövő héten Szent Sebestyén-napjához kapcsolódó programsorozaton vehetnek részt a gyerekek a Felsővárosi Általános Iskolában. Szerdától filmvetítések, előadások, versenyek, flashmobok teszik színessé a témanapokat, csütörtökön fánksütést szerveznek az iskola udvarán, pénteken pedig a tanulók részt vesznek az emlékmisén, majd helytörténeti sétát is tesznek.

 

Szent Sebestyénre emlékeznek jövő héten a Felsővárosi Általános Iskolában. A programok január 18-án, szerdán kezdődnek, a védőnői órák ezúttal a pestis és egyéb járványok elleni védekezés szentjéhez kapcsolódnak, délután pedig filmvetítéssel emlékeznek a segítőszentre. A hagyományos megyei német verseny fordulóit szerdán és csütörtökön délután bonyolítják.

Kézműves foglalkozásokkal és flashmobokkal folytatódik a programsorozat csütörtökön, az interaktív nap délelőttjét a fánksütés teszi még izgalmasabbá. Az udvaron készülő farsangi édesség legszebbjét, a „Nagyi legjobb fánkját" is keresik. A délután megrendezésre kerülő szavalóversenyt dr. Lukácsy József, a Vörösmarty Társaság alelnöke zsűrizi.

Az iskola tanulói pénteken részt vesznek a Szent Sebestyén-emlékmisén, Székesfehérvár polgárainak fogadalmi szentmiséje előtt a hittanosok műsort adnak, majd egy helytörténeti sétát téve meglátogatják Felsőváros nevezetességét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >