Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kiállítással, színielőadással ünneplik Öreghegyen a Magyar Kultúra Napját Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 20.
ImageHagyományosan önállóan szervezett programokkal készül a Magyar Kultúra Napjára az Öreghegyi Közösségi Ház. Január 20-án, pénteken este emlékkiállítás nyílik Drégely László festő- és szobrászművész, díszlettervező alkotásaiból, majd bemutatják az „Elnémulás” című színművet. A belépés ingyenes.

 

Kiállítással és színielőadással készül a Magyar Kultúra Napjára az Öreghegyi Közösségi Ház. 2017. január 20-án, pénteken 18.00 órakor nyitják meg Drégely László emlékkiállítását. A pécsi születésű festő- és szobrászművész, díszlettervező már befutott alkotóként kezdett el foglalkozni az alumíniummal, melyet alapanyagként használt fel a festészetben. Erős szálak kötötték Székesfehérvárhoz, ahol több kiállítása is volt, illetve az alumínium nyersanyagot is a városban szerezte be. Gyűjteményét a Zombori úti Magyar Alumíniumipari Múzeumra hagyományozta. Az itt őrzött alkotásokból, festményekből, szobrokból, kiadványokból és kéziratokból láthatnak válogatást az érdeklődők a pénteken nyíló kiállításon. Az eseményen köszöntőt mond Östör Annamária önkormányzati képviselő és Radnai József, a Magyar Alumíniumipari Múzeumért Alapítvány kuratóriumi elnöke. A tárlatot Legéndy Péter művészeti író ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

A megnyitót követően 19.00 órától láthatják az érdeklődők Hubay Miklós „Elnémulás” című színművét közjátékkal. A darabban Ivancsics Ilona, Almási Sándor, Fábián Szabolcs és Török Anna működnek közre, a színművet Török Tamás rendezte.

A rendezvényekre tisztelettel várják az érdeklődőket! A belépés ingyenes.

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >