Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Pénteken tartják Felsőváros búcsúját Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 20.
ImageA hagyományokhoz hűen Székesfehérvár polgárai január 20-án, Szent Sebestyén napján tartják Felsőváros búcsúját. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a pénteken 10.00 órakor kezdődő fogadalmi misére, majd a Szent Sebestyén templom előtti térre, végül a Felsővárosi Közösségi Házba.

 

A pestisjárvány idején a felsővárosiak böjtöltek, és körmeneteken kérték Szent Sebestyén közbenjárásával Isten segítségét. A halálos kórtól való megmenekülés emlékére a városlakók 1739-ben örök időkre szóló fogadalmat tettek Szent Sebestyén tiszteletére. Ígéretük szerint előbb kápolnát építettek, melyet 1800-tól 1807-ig nagyobb templommá bővítettek. Székesfehérvár azóta minden év január 20-án püspöki szentmisével és búcsúval emlékezik meg a város fogadalmáról.

Az idei programsorozatra pénteken került sor. A fogadalmi mise 10.00 órakor kezdődik a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban. A misét követően 11.30 órától köszöntők hangzanak el a templom előtti téren, ahol fánkkal, forralt borral és meleg teával kínálják a vendégeket. A búcsú a Felsővárosi Közösségi Házban zárul.

A rendezvényekre szeretettel várják Székesfehérvár polgárait és minden érdeklődőt!

 


 

 
< Előző   Következő >