Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szakmai megbeszélést tartott a város polgármestere és a kórház főigazgatója
Szakmai megbeszélést tartott a város polgármestere és a kórház főigazgatója Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. január 20.
ImageA város egészségügyi helyzetéről és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat érintő legfontosabb kérdésekről egyeztetett dr. Cser-Palkovics András és dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. Az egyeztetésen a múlt szerdán meghirdetett Kégl György Városi Egészségügyi Programról is szó esett.

 

dr. Cser-Palkovics András polgármester irodájában tartott szakmai beszélgetést Dr. Csernavölgyi Istvánnal, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójával. A tanácskozáson több, a város egészségügyi helyzetét és a kórház fejlesztését meghatározó kulcskérdésről is egyeztettek a felek. 

A munkamegbeszélésen hangsúlyos szerepet kapott a múlt szerdán meghirdetett Kégl György Városi Egészségügyi Program részletes átbeszélése. A négy pilléren álló program tartalmazza a Székesfehérváron évek óta sikeresen működő szűrőprogramok rendszerszerű folytatását és kiterjesztését, az alapellátásban dolgozókkal történő stratégiai együttműködést, illetve az alapellátáshoz tartozó orvosi rendelők állapotfelmérését és felújítását, valamint a program részét képezi a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alba Családorvosi Egyesület közötti megállapodás is.

 



A Kégl György Városi Egészségügyi Program szerves részét alkotja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak nyújtandó közvetlen támogatás is, mely a működést és a fejlesztést, a szakorvosjelöltek, valamint rezidensek lakhatását, illetve a szájsebészeti ellátást egyaránt biztosítja a jövőben. Székesfehérvár polgármestere kiemelte a csütörtöki egyeztetésen: ezek a lépések megerősítik a város azon szándékát, hogy a kormányzattal együtt fejlessze tovább Székesfehérvár egészségügyi ellátását. Mint ismert, tavaly októberben született meg az a kormányhatározat, melynek értelmében a Modern Városok Programban hétmilliárd forint állami forrást biztosítanak a kórház új Belgyógyászati tömbjének megépítésére.

A program a 2017. évi városi költségvetés várható februári elfogadásával veszi kezdetét, és rendszerbe foglalja Székesfehérvár egészségügyi ellátásának különféle feladatait és azok finanszírozási forrásait.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >