Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sportfoglalkozás, fogyatékossággal élőknek
Sportfoglalkozás, fogyatékossággal élőknek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. január 22.
ImageLengyel Zsófia parasportoló a Mobilitás Egészség Klubbal (MOBEK) összefogva akadálymentes körülmények között, átmozgató, erősítő, jó hangulatú zenés sportfoglalkozást hozott létre olyan fogyatékossággal élő emberek számára, akik nyitottak a mozgás örömére.

 

A világbajnoki bronzérmes parasportoló az edzéseken olyan feladatokkal készül, melyeket a résztvevők könnyen el tudnak sajátítani és fejlődni és tudnak tőlük. Az első foglalkozás január 30-án, hétfőn 16.45 órakor kezdődik.


Lengyel Zsófia neve mára már a legtöbb székesfehérvári embernek ismerősen csenghet. A 24 éves, para-aquathlon világbajnokságon bronzérmet szerző parasportoló a sportolás mellett arra is lehetőséget kapott, hogy kommunikáció és médiatudomány szakon megszerzett ismereteit – az Önkormányzat munkatársaként – a fehérváriak érdekében kamatoztathassa. Ennek keretében sikeresen működött közre a Székesfehérvári Jótékonysági Estély háziasszonyaként és több városi rendezvény műsorvezetőjeként is, emellett a Székesfehérvári Érzékenyítő Program (SZÉP) ötletgazdájaként is sokat tesz a fogyatékossággal élő embertársaiért.

A veleszületett látássérült fiatal lány egy újabb érdekes kezdeményezést indít el a Mobilitás Egészség Klubbal közösen. Kezdetben heti egy alkalommal, 60 percben, maximum hatfős csoportokban sportfoglalkozásokat szervez fogyatékossággal élő embereknek. Lengyel Zsófia beszélgetéssel, bemelegítéssel, erőfelméréssel, erősítéssel, zenés átmozgató gyakorlatokkal majd a végén lazítással, nyújtással és egy kis meditációval várja mindazon fogyatékossággal élő sportbarátait, akik szeretnék fittebbnek érezni magukat és növelni állóképességüket.

A jó hangulatú foglalkozásokon az edzés programja a jelentkezők erőnlététől és a képességek felmérésétől függően változhat. Tervei szerint idővel eszközöket is bevon a sportfoglalkozásba, tovább színesítve a kínálatot. Az első alkalom január 30-án, hétfőn 16.45 órakor kezdődik, majd ezt követően minden héten ebben az időpontban tart foglalkozásokat Lengyel Zsófia a Mobilitás Egészség Klub (Távirda utca 2.) tornatermében.

Fontos tudnivaló, hogy a sportfoglalkozásokon mindenkinek tiszta talpú váltó cipőt, vagy zoknit kell viselnie – ez vonatkozik a kísérőkre is. Akinek kíséretre, segítségre, vagy speciális eszközökre van szüksége, magának kell gondoskodnia róla.

A parasport foglalkozásról további információ a http://mobek.hu/ oldalon található.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >