Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Tilinkó zenekar első idei folkestje pénteken lesz
A Tilinkó zenekar első idei folkestje pénteken lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. január 27.
ImageAz idei évben először tart népzenei estet a fehérváriak kedvelt népzenei együttese. A Tilinkó zenekar január 27-én, pénteken 20 órától minden érdeklődőt szeretettel vár a Szabadművelődés Házába, ahova a belépés ingyenes lesz.

 

Az 1976-ban megalakult együttest eredetileg a Fejér Megyei Népi Együttes kísérőzenekaraként tartották számon. Az elmúlt negyven év során azonban számos más néptáncegyüttest kísértek, rengeteg önálló koncertet adtak, és szinte megszámlálhatatlan fellépést tudhatnak maguk mögött. Ezek alkalmával a magyar népzene szinte valamennyi hangszerét megszólaltatják. Céljuk a kezdetek óta nem változott, a stílusos hangzás elérése, valamint a zene olyan szintű átadása, mely táncra ösztönöz. Ezért a színpadi fellépéseken túl fontos számukra a kötetlen, szabadabb formájú zenélés is, így rendszeres muzsikusai táncházaknak és néptáncos összejöveteleknek. 

A különböző díjakkal elismert együttes a hétvégén itthon, Székesfehérváron lép fel, a folklórt kedvelők nagy örömére. Estjüket a Szabadművelődés Házában tartják január 27-én, pénteken 20 órától, mely az idei év első folkestje lesz, ahova mindenkit szeretettel várnak! A belépés ingyenes.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >