Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A MAC bevállalta a Volánt
A MAC bevállalta a Volánt Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. február 08.
ImageSajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a jégkorong MOL Liga negyeddöntőiben az alapszakasz első 4 helyezettje mely ellenfeleket választotta magának a 4.-8. pozíciókban zárók közül.

 

A címvédő, egyben alapszakasz-győztes DVTK Jegesmedvék a 7. helyezett Ferencvárossal talákoznak, ugyanakkor a 2. helyen végzett MAC Budapest bátran döntött és bevállalta a 8. helyezett Fehérvári Titánokkal való küzdelmet. Hogy miért is volt bátor? Mert, ha az EBEL-ben (erre igen nagy az esély) nem jut a rájátszásba a Fehérvár AV19, akkor a klub osztrák ligás keretéből sok játékos átkerül a MOL Ligás keretbe, amíg a Titánok versenyben vannak, tehát a 8. helyezett, jórészt ifikből álló egylet helyett egy bombaerős csapattal kerülnek szembe az ellenfelek...

Mégis, mi lehetett a MAC bátor döntésének oka? Az a taktikai elképzelés, miszerint a MOL Liga rájátszásának kezdetekor még mindenképpen érdekelt lesz az EBEL-ben a "nagy" Volán, így a "kicsik" az egyék fél negyedik győzelméig tartó párharc során jórészt még a gyengébbik garintúrájukkal állnak ki. Amennyiben ez így lesz, s a MAC gyorsan lerendezi a párviadalt, tehát a "tini-Volánt" az első négy meccsen elrendezi, akkor már később sem kerülhet szembe az erősebb fehérvári csapattal, szívességet téve persze minden más riválisnak is.

A bibi e bátor válallkozásban ott lehet, hogy mivel a FAV19-nek gyakorlatilag nagyon kevés sansza van már csak az EBEL-playoffra, amint ez matematikailag is biztossá válik, máris - a józan ész ezt diktálja - a MOL Ligára tud koncentrálni, ahol pedig, ha csak a teljes keret bő 60-65 százaléka játszhat is, azonnal fő esélyessé lép elő, nemcsak a MAC, bárki ellen. Mivel az EBEL középszakasza február 15-én folytatódik, a MOL Liga rájátszása pedig már 14-én kezdődik, a MAC valószínűleg arra apellált, hogy az első 2-3 meccset a playoffban biztosan a fiatalok ellen játszhatják, márpedig ha azokat nyerik, már akkor is nagyon közel lesznek a továbbjutáshoz, ha közben jön a Titánokhoz az EBEL-es erősítés. Érdekes lesz, annyi szent...

A váltott pályaválasztás mellett zajló negyeddöntők első mérkőzéseit a MOL Ligában február 14-én, kedden játsszák, a folytatásban pedig kétnaponta lépnek jégre a csapatok, tehát 16-án, 18-án és 20-án biztosan rendeznek találkozókat, az esetleges további mérkőzéseket pedig 22-én, 24-én és 26-án tartják.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >