Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Irodalmi estek Székesfehérváron
Irodalmi estek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. február 14.
ImageAz Öreghegyi Disputa vendége lesz ma dr. Lukácsy József közíró, a Vörösmarty Társaság alelnöke, akivel Bobory Zoltán beszélget. Csütörtökön a Társaság termében Szalai Károly Békéből – Háborúba című könyvét Vizi László Tamás főiskolai tanár mutatja be. A rendezvényekre minden irodalombarátot, a közélet és a történelem iránt érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Jövő héten több irodalmi programot szerveznek Székesfehérváron, ahova várják az olvasás, a könyvek szerelmeseit, valamint a közélet és a város történelme iránt érdeklődőket.

Az Öreghegyi Disputa következő estjén, február 14-én, kedden 18 órakor Bobory Zoltán dr. Lukácsy József közíróval, a Vörösmarty Társaság alelnökével beszélget. Lukácsy József Erdélyből származó fogorvos, legutóbb megjelent könyvében, az Agyfogyatkozásban a szerző karakteres szellemiségét, a közügyekben való érdekeltségét, a felelős értelmiségi szerepét tükröző publicisztikák, esszék és tanulmányok olvashatók.

Dr. Szalai Károly Békéből – Háborúba című könyvét dr. Vizi László Tamás főiskolai tanár, rektorhelyettes mutatja be február 16-án, csütörtökön 18 órakor. A székesfehérvári helytörténésznek több könyve is megjelent már, többek között a város 20. századi fejlődéséről, a vasút történetéről. Az első világháborúhoz kapcsolódó új kötet a frontokon zajló harci cselekmények mellett beszámol a hátország mindennapjairól is – egy olyan 36 ezer lakosú városban, ahova a mozgósítás napjaiban mintegy negyvenezer katona költözött be.

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >