Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fánkos-nevetős nyugdíjas délután
Fánkos-nevetős nyugdíjas délután Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. február 16.
Nyugdíjas délutánt rendezett a Fehérvárcsurgói Kék-nefejelcs Nyugdíjas Klub. A programról nem hiányoztak a finom falatok, italok, s persze a kicsattanó jókedv sem – miközben a falakon túl, a hideg, ködös délutánon fújt a szél, és minden szomorúságot sugallt.

 

A Fehérvárcsurgói Kék-nefelejcs Nyugdíjas Klub 35 évvel ezelőtt alakult meg. A taglétszám 35 fő, s ők mind jelen voltak a nyugdíjas délutánon, amelyen áttekintették a tavalyi év eseményeit, s megvitatták az idei évre tervezett közös munkát, rendezvényeket.

„A szürke hétköznapok között jóleső érzés találkozni tagtársainkkal, hogy egy kis tea, forralt bor, lilahagymás-mangalica zsíros kenyér mellett, várva a finom házi baracklekváros szalagos fánkra csevegjünk.” – mesélte a rendezvényről az egyik tag, Baráth Rozália.

 


 

Mint kifejtette: nagy szükség van az emberi kapcsolatok ápolására, a barátságok megszilárdítására, hiszen ezek idős korban kifejezetten előtérbe kerülnek, és nélkülözhetetlenek. Ez a délután is jó példa volt arra, hogy milyen összetartó ereje van egy ilyen beszélgetésnek, közös nevetésnek. – Ezért is határozták el a klub tagjai , hogy mostantól rendszeresen találkoznak majd hasonlóképp.

A klub egyébként egy néptánc együttest is létrehozott öt évvel ezelőtt, 12 fővel. A táncosok rendszeresen fellépnek, hogy szórakoztassák a közönséget – és persze a maguk örömére is táncolnak. Persze, nemcsak a helyi önkormányzat rendezvényeit színesítik produkcióikkal, hanem szívesen eleget tesznek más meghívásoknak is.

Ezen kívül segítenek Fehérvárcsurgó szépítésében is: közreműködnek a parkok, emlékművek parkosításában is. A klub tagjai évente háromszor-négyszer meleg vizes fürdőbe is ellátogatnak. E programok nagyon szoros köteléket alakítanak ki közöttük, amely mindenképpen figyelemreméltó.

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >