Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alba Fehérvár: KUPAGYŐZTES! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. február 20.
ImageEgy végletekig kiélezett mérkőzésen, Lóránt Péter 8 másodperccel a vége előtt esett kosarával és remek védekezéssel 59-58-ra legyőzte az Alba Fehérvár a Szolnokot a férfi kosárlabda Magyar Kupa fináléjában, így negyedszer nyerte meg a trófeát.

 

A győri összecsapáson a Szolnok kezdett jobban, aztán átvette a vezetést az Alba és a véghajráig vezetett, az utolsó percekre azonban lefagyott, nem tudott pontot szerezni, Vojvodáék pedig mínusz 9-ről fordítottak. Ekkor jött Lóránt kosara, majd az utolsó másodperceket már kibekkelte a Dzunics-gárda. Edwards és Shepard 12-12, Lóránt 9, Keller 8 pontot szerzett, védekezésben pedig mindenki kiválóan teljesített.

Az első két meccsét nagy fölénnyel nyerte meg az Alba a ZTE és a Körmend ellen, miközben a Szolnok egy hosszabbításos Kaposvár elleni sikerrel, majd a középszerű Szeged elleni győzelemmel jóval könnyebb ágról került be a döntőbe. A három napos összteljesítményt tekintve feltétlenül megérdemelt a fehérvári siker! A bajnoki listavezető tehát a kupát behúzta, az egyik trófea már zsebben a kitűzött kettőből!

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >