Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az Újpest ellen hengerelt a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. február 20.
ImageA nagyon stabil, hónapok óta (éppen a Viditől kapott ki legutóbb) veretlen Újpestet fogadta a labdarúgó NB I tavaszi nyitányán a Videoton. A lila-fehérek az elején meg is lepték a kicsit zavarodottan, álmosan kezdő házigazdákat, egy potyagóllal vezettek is, majd a fokozatosan belelendülő fehérvári gárda előbb egyenlített, majd a második félidőben kiütötte a 3-1 után már emberhátrányban is játszó vendégeket, így megőrizte vezető helyét a tabellán.

 

Scsepovics duplázott, ezzel a bajnoki góllövőlistán is az élre ugrott a házi gólkirály 9 találatával. Mellette Hadzic, Suljic és Stopira is betalált.

Az elején a Vidi nem találta a ritmust, főleg a védelem volt koordinálatlan, zavarodott. Ennek eredményeképp egy kapitális potyagóllal meg is szerezte a vezetést a lila-fehér együttes: Andric adott be balról a 8. percben, Perovic 13 méterről belefejelt egyet, a labda pedig magasról visszahullva a bal sarokba pottyant, amire nem ért oda az ötösön ácsorgó, majd késve visszamozduló Kovácsik. Nagy kapushiba! 0-1!

Szépen lassan talált magára a Vidi, ennek eredményeképp a 25. percben Suljic egyedül léphetett ki, kicselezte Balajczát, majd érthetetlen módon az üres kapu előtt megállt, hogy aztán burleszkbe illő módon a jobb sarok mellé gurítson! Ordító hiba, ilyen ziccert egyszerűen nem lehet(ne) kihagyni. Suljic az egész első félidőben görcsösen akart, de három jó labdaérintése sem akadt, néha rossz volt nézni a vergődését. A 32. percben aztán Scsepovics verekedte magát az alapvonalig, középre gyötört labdája Mohl lábáról Hadzic elé került, aki bár eltörte a játékszert, az végül a jobb sarokban kötött ki, 1-1!

A hajrában még Scsepovicsnak is sikerült kihagynia egy ajtó-ablak ziccert, így nem változott az eredmény. Gyenge kezdés után magára talált a Videoton, s több góllal is vezethetett volna, ha csak a legnagyobb helyzeteit értékesíti. Az Újpestet pedig feltétlen dicséret illeti, mert sokszor zavart okozott a Vidi játékában, a magáét pedig jól megoldotta.

A második félidőben folytatódott a Vidi dominancia, az 58. percben pedig a vezetést is megszerezte a fehérvári együttes: Lazovics remek labdájával Scsepovics lépett ki és higgadtan, laposan a kapu közepébe lőtt, 2-1! A látottak alapján ez feltétlenül megérdemelt volt, a sok kihagyott ziccer után. Ha egy bolt beindul! Hamar jött a másodikra a harmadik: a 62. percben egy sakk-mattra kijátszott ziccert követően sikerült végre eltalálnia az üres kaput Suljicnak - Scsepovics és Lazovics előkészítése után -, aki ezzel jóvátette korábbi bénázását, 3-1! Tetézte a bajt saját csapata számára Diarra, aki kireklamált egy sárga lapot, majd rögtön a pirosat is. Ezzel tényleg el is dőlt, pillanatok alatt került kétgólos hátrányba és egyben emberhátrányba az Újpest.

És még nem volt vége! Előbb Hadzic hagyott ki egy komoly ziccert, majd a másik oldalon Lázok lőtt éles szögből mellé, ezt követően pedig jött a kegyelemdöfés: a 83. percben Lazovics gyönyörű mozdulattal sarkazta Scsepivisc elé a labdát, aki kilőtte a jabb alsót, megszerezve csapata negyedik, önmaga második találatát, ezzel pedig az NB I góllövő listáján is átvette a vezetést, 9 treffjével, 4-1! Ez után rögtön jött az ötödik is! A 85. minutumban a frissen beállt Maric is sarokkal "bőrözte be" az egyik újpesti védőt, ami rögtön gólpassz is lett Stopirának, 5-1! A végére teljesen összeomlott az Újpest, csak s szerencse mentette meg a bekapott hatodik góltól.

Kiütéssel nyert a Videoton, ami sokáig nem volt benne a meccsben. 3-1 után azonban összezuhantak a lilák, aki ezzel a csúnya zakóval zárták le 10 meccses veretlenségi sorozatukat. A székesfehérvári egylet jól kezdte a tavaszt, de a játékában, főleg az időnként zavarodott védekezésén és a helyzetkihasználásán (igen, a lőtt öt gól ellenére is...) van még mit javítani, ha meg akarja nyerni a bajnokságot. A Honvéd is nyert az MTK otthonában, 2-1-re, így továbbra is gólaránnyal áll a tabella élén a Vidi. A Vasas meccse a Haladás ellen a pálya talajának állapota miatt elmaradt.

A folytatásban is nagyon kemény erőpróbák várnak Henning Berg csapatára, hiszen előbb (február 25-én, 18:00 órakor) a címvédő Ferencváros otthonában lép pályára, majd jön a közvetlen üldöző Honvéd elleni felcsúti derbi, március 4-én, 15.30-kor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >