Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Lezárult a Középiskolai Városi Kosárlabda Diákolimpia
Lezárult a Középiskolai Városi Kosárlabda Diákolimpia Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. február 22.
ImageHárom középiskolai együttes fiataljai küzdöttek az aranyéremért a Gyurkovits Mária emlékére rendezett Középiskolás Fiú Kosárlabda Városi Diákolimpia Döntőjében. A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai tornatermében a Teleki, a Ciszterci és a Vasvári fiataljai mérték össze tudásukat. Az izgalmas és látványos küzdelmekben bővelkedő korosztályos kosárlabda finálét végül a Vasvári alakulata nyerte meg.

 

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Vasvári Pál Gimnázium együttesei mérkőztek meg a Gyurkovits Mária emlékére rendezett Középiskolás Fiú Kosárlabda Városi Diákolimpia Döntőjében. A három csapatnak hosszú út vezetett a fináléig. Összesen tizenegy korosztályos iskolai kosárlabda együttes vett részt a városi diákolimpián. A tizenegy alakulatot két négyes és egy hármas csoportba osztották. Mindhárom csoport első helyezettjei szereztek jogot maguknak a végső fináléban való indulásra.

A keddi diáksporteseménnyel a tavaly novemberben elhunyt Gyurkovits Máriára emlékeztek a résztvevők. A Ciszterci Szent István Gimnázium egykori testnevelő tanára a székesfehérvári Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte tanulmányait, majd négy évet járt a Vasvári Pál Gimnáziumba. Itt hamar felfedezték tehetségét több sportágban is, ezután pedig természetes volt, hogy a Testnevelési Főiskolára jelentkezett, Budapestre. Főiskolai tanulmányai alatt Universiade válogatott kosárlabda játékos lett, majd visszaköltözött Székesfehérvárra, és a helyi NB I-es kosárlabda csapat egyik meghatározó játékosa volt éveken keresztül. Tanári pályáját Gárdonyban kezdte, majd a székesfehérvári Ságvári Endre Gépipari Technikumban folytatta. Itt kezdett el foglalkozni az atlétikával és a MÁV Előrével karöltve nevelt bajnokokat.

Számára a tanítás és a diákok voltak a legfontosabbak, így a szakmája vált hobbijává és egyben családjává is. A testnevelők között is hamar elismerést szerzett szakmai felkészültsége alapján nem véletlen, hogy szakfelügyelőként is tevékenykedett. Nyugdíjazásáig a Ciszterci Szent István Gimnáziumban dolgozott. Ezekben az években kezdett el foglalkozni a fiú és lány kosárlabda csapatokkal, akikkel többször az országos döntőbe is bejutott. Munkásságáért, elért sikereiért több kiemelkedő elismerést is kapott. 1993-ban Fejér Megye Diáksportjáért díjjal, 2002-ben AranyKatedra emlékplakettel, míg 2006-ban Székesfehérvárért díjjal ismerték el munkásságát. Betegsége ellenére 2016-ban még átvehette Aranydiplomáját a Testnevelési Főiskolán.

A kedd délutáni fináléban a körmérkőzéseken kellett minél több pontot gyűjteniük a Teleki, a Ciszterci és a Vasvári növendékeinek. Az első mérkőzésen a Vasvári magabiztos 23-15-ös győzelmet aratott a Teleki ellen. A nap második találkozóján a Teleki kozmetikázni tudott az első meccses vereségért, és 17-11-re nyert, míg a nap utolsó meccsén a Vasvári 27-11-es győzelmet aratott a Ciszterci ellen. A hármas tornán így első lett a Vasvári, az ezüstérmet a Teleki, míg a harmadik helyet a Ciszterci szerezte meg. Az eredményhirdetésen a díjakat Zentai Zsolt, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda vezetője, valamint Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa adták át.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >