Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ingyenes egészségnap lesz szombaton a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. február 25.
ImageÁltalános állapotfelméréssel és a legkülönfélébb szűrésekkel várják az érdeklődőket a Maroshegyi Egészségnapon. Az ingyenes vizsgálatokra szombaton délelőtt kerül sor a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

A részletekről sajtótájékoztatót tartott Brájer Évaalpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.
 
Folytatódik Székesfehérváron az egyes városrészeket érintő, ingyenes egészségnapok sorozata. Február 25-én, szombaton 8.00 és 12.30 óra között Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban várják az érdeklődőket általános állapotfelméréssel és a legkülönfélébb szűrésekkel. Lesz többek között kardiológiai vizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, dietetikai tanácsadás, csontsűrűség mérés és boka-kar index meghatározás.

 


Székesfehérvár egészségügyi ellátásában nagy átalakulások történtek évekkel ezelőtt az azt megelőző évtizedekhez képest, köszönhetően a Humán Szolgáltató Intézet és Östör Annamária munkájának. A város elkötelezett a változtatás terén, és bebizonyosodott, hogy erre megvan a lehetőség és az igény is. Ennek egyik hozadéka, hogy ma már folyamatosan működnek a szűrőprogramok Fehérváron nemcsak egy központi helyen, hanem városrészi jelleggel, ami nagyon hasznos. – hangsúlyozta Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője. Mint fogalmazott, Maroshegy a Balatoni úti felüljáróval kapcsolódik a nagyvároshoz, csaknem olyan, mint egy félsziget, a lakosságszámot tekintve az egyik legnagyobb városrésze Székesfehérvárnak. Az itt élő idősek és családok szívesen veszik, hogy náluk is megvalósul a szűrőnap.
 
A Maroshegyi Egészségnappal indulnak a város Egészségfejlesztési Tervéhez kapcsolódó idei intézkedések. Mindez jól illeszkedik a Kégl György Városi Egészségügyi Programhoz. – fogalmazott Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Hozzátette: a Humán Szolgáltató Intézet az elmúlt években számos műszert vásárolt, melyeket használnak is a szűrőnapokon. Így saját eszközzel végezhetik többek között a csontsűrűség-mérést és a boka-kar index meghatározást. A HSZI szakemberei működnek közre az általános állapotfelmérésben, a kardiológiai és bőrgyógyászati vizsgálatot, illetve a dietetikai tanácsadást pedig a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosai és szakdolgozói végzik, köszönhetően a jó együttműködésnek.

A Maroshegyi Szűrőnap vizsgálatai ingyenesek, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Szeretettel várják az érdeklődőket minél nagyobb számban, minden korosztályból!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >