Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szombaton ismét Velencei Karnevál!
Szombaton ismét Velencei Karnevál! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. február 24.
Február 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendezik meg a Velencei Karnevált. A beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, hogy a délelőttől késő estig tartó programokra ezúttal is a Velence Korzón kerül sor, amely a télűző, farsangi alkalomra középkori köntösbe bújik, s reneszánsz hangulatot sugároz a legtöbb műsorelemével.

 

Muzikalitását illetően a Sub Rosa régizenei együttes zenél és tart reneszánsz táncházat, míg a székesfehérvári Szabad Színház társulatának tagjai különböző előadásokkal, életképekkel illusztrálják a kor hangulatát és jellemzőit.

A sajtóeseményen Velence polgármestere, Koszti András elmondta, hogy az elmúlt két esztendőben több ezres tömeget vonzott ez a rendezvény, amely egyértelműen bizonyította létjogosultságát, s azt, hogy egy üdülő-nyaraló városba sem kizárólag főszezonban lehet vendégeket csalogatni. Minőségi programokra bármely évszakban vevő a közönség. A polgármester hozzátette: ez az eseményük is minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy 2016-ban, 2015-höz viszonyítva 114,6 százalékkal, tehát több mint a duplájára növekedett a Velencén töltött vendégéjszakák száma, amellyel – egyedüliként a megyéből és a régióból – felkerültek a legnagyobb vendégforgalmat bonyolító vidéki városok TOP 25-ös listájára. A városvezető itt kiemelte a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület szakértő munkáját, amely ugyancsak komoly mértékben hozzájárulhatott a kiváló adatokhoz.

 

Az említett TDM-szervezet elnöke, Bársony Péter a nap egyik látványos, gond- és télűző eseményét emelte ki, az esti télboszorka-égetést. A sajtótájékoztatót is "megtisztelő" kitömött figurára bárki egy papírdarabra vetve feltűzheti a rossz tulajdonságait, vagy éppen azokat a dolgokat, amelyektől fél, hogy aztán ezektől megszabadítsa majd a parton rakott hatalmas máglya tüze. A TDM-vezető a jelenlévő újságírókat is kapacitálta a "tisztító-kúrára", valamint a jégszobrász versenyre, amelyen 3 fős csapatok versengenek majd értékes nyereményekért.

Nagy Judit, a házigazda szerepkörét is betöltő székesfehérvári Szabad Színház vezetője elmondta, hogy egész nap igyekeznek igaz középkori, farsangi hangulatot varázsolni életképeikkel, ők teszik igazán élővé a reneszánsz köntösbe bújtatott Velence Korzót.

 

 

A karneváli esemény egyik leglátványosabb attrakciója M. Tóth Zsolt nemzetközi hírű jégszobrász pirotechnikai show-val egybekötött bemutatója lesz majd. A tájékoztató után a jelenlévő újságíróknak adott is egy kis előzetest tudományából, miközben elmondta, hogy pályafutása során faragott már sok mindent jégből, pl. Darth Vadert a Star Warsból, esküvői díszeket, állatfigurákat, járműveket vagy éppen bárpultot, de fából, homokból, hungarocellből és csokoládéból is faragott már alkotásokat.

A Velencei Karnevál február 25-én, szombaton délelőtt 10.00 órakor kezdődik és este 22.00 óráig tart. A jelmezes télűző felvonulás 13.30-kor indul a Zöldliget Általános Iskola elől, s a síppal-dobbal felszerelt karneváli menet Kápolnásnyék érintésével érkezik majd meg a Korzóra, kb. 15.00 órakor. A felvonuláshoz bárki csatlakozhat, akár jelmezben, akár nélküle, ugyanakkor érdemes minél ötletesebb maskarában érkezni, ugyanis a legjobb jelmez tulajdonosa két fős utat nyer az olaszországi Velencébe, az ottani karnevál after partyjára. Egyéb részletek a programokkal kapcsolatban a plakátra kattintva, vagy a www.velence.hu, illetve a www.velenceturizmus.hu weboldalon, továbbá a Facebookon: www.facebook.com/events/232329847219908/

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >