Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sikersztori a Velencei Karnevál
Sikersztori a Velencei Karnevál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. február 27.
Már délelőtt igen élénk volt a forgalom a Velence Korzón, délután és este pedig már egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian zsúfolódtak össze az idei a Velencei Karnevál helyszínén. A télűző program újra bizonyította, hogy minőségi rendezvényre főszezonon kívül is van kereslet egy üdülő-nyaraló városban.

 

 

A vidám maskarás, álarcos felvonulás, az óriásbábos gólyalábasok, a jégszobrászat, az artista bemutató, az akrobatikus tűzzsonglőr-show, a télboszorka égetés és mindenek előtt a székesfehérvári Szabad Színház társulatának egész napos hangulatfokozó középkori életképei hatalmas sikert arattak a mintegy tízezer fős közönség körében.

Velence önkormányzata Koszti András polgármesterrel az élen mert és tudott nagyot álmodni, amit a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület szakmai közreműködésével és szervezőmunkájával meg is tudott valósítani. Nagyon gyorsan országos hírű rendezvény lett a Velencei karnevál, ezt igazolja, hogy a szombati eseményen találkoztunk sok-sok székesfehérvári és budapesti látogató mellett Miskolcról, Kecskemétről, de még a Délvidékről, a szerbiai Zentáról érkező vendéggel is.

Délelőtt és a kora délutáni időszakban a Szabad Színház hangulatkeltő társulata több "minidarabbal" szórakoztatta a publikumot a középkori jelmezbe öltöztetett Korzó "reneszánsz piacterén". A Zöldliget Általános Iskolától mintegy 2-300 fővel indult a rendkívül népszerű karneváli felvonulás, amelyhez rengetegen csatlakoztak út közben mindenféle ötletes maszkban és jelmezben, így néhány száz méter megtétele után már mintegy ezer fős tömeg hömpölygött át vidáman a vasútállomás alatt átvezető aluljárón, a Korzóra pedig végül 1300-1500 fős daloló, síppal-dobbal telet űző kompánia érkezett meg.

A hangulatot csak fokozták a délutáni műsorelemek, így a sokak által nagyon várt jégszobrász verseny is, amelyen hatalmas lelkesedéssel faragták a 60 x 60 x 25 cm-es jégtáblákat a benevezett csapatok. A velencei önkormányzat alakulatának képviseletében Koszti András polgármester még M. Tóth Zsolt nemzetközi bajnok jégszobrász mester egyik leghatásosabb munkaeszközét, a láncfűrészt is bátran kipróbálta, majd mindenki nekilátott a heves-jeges fúrás-faragásnak. A zsűri által legötletesebbnek ítélt munka a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény csapat által készített könyv lett, de szinte remekműnek titulálható a házigazda önkormányzat 2. helyezett alkotása, a bagoly, és a képzeletbeli dobogó harmadik fokát elfoglaló "Szeretem a zenét" elnevezésű jégfaragvány is, amely egy helyi fiatalokból álló csapat keze munkáját dicséri.

A mester, M. Tóth Zsolt látványos bemutatója és művészetének nem kevésbé látványos végeredménye mellett a télboszorka elégetése csak a hab volt a nagyon finom karneváli tortán. A Velencei karnevál ismét győzött, újabb tömegeket hódított meg, így nem kérdés, hogy 2018-ban újra találkozhatunk a remek télűző eseménysorozattal a programkínálatban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >