Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ingyenes HPV-oltás
Ingyenes HPV-oltás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. március 09.
ImageA HPV-fertőzésekről lesz szó március 9-én a Szülők Akadémiáján, amit a Tóparti Gimnáziumban tartanak. A program szervezői ennek keretében felhívják a figyelmet a 2004-ben születetett székesfehérvári fiúgyermekek ingyenes oltási lehetőségére, amit a város biztosít részükre.

 

 

A Szülők Akadémiája programsorozat március 9-i előadása a Humán Papillóma Vírus okozta fertőzésekről fog szólni, Dr. Fábián Károly urológus-onkológus előadásában. Ennek során a résztvevők választ kaphatnak számos kérdésre, többek között arra, hogy miért és kit érdemes, vagy fontos beoltani, milyen elváltozásokat okozhat a HPV a férfiaknál és milyet a nőknél, egyáltalán hogyan terjed a fertőzés, vannak-e különösen veszélyeztetett csoportok, korosztályok? Természetesen emellett arról is esik szó, hogy az oltásnak van-e kockázata? 

A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy aki a 2004-ben született, székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkező fiúgyermekének nem kérte az ingyenes oltást, az előadást követően még igényelheti azt. 

Mint ismeretes, tavaly nyáron döntött arról Székesfehérvár Közgyűlése, hogy a 12. életévet betöltött, székesfehérvári fiúgyermekek ingyenes HPV-oltását a város támogatja. A döntést hosszas egyeztetés előzte meg a székesfehérvári gyermekorvosokkal, szakorvosokkal és szakmai szervezetekkel.

Az oltási sorozat két részletből áll, melyet hat hónap különbséggel kapnak meg a gyermekek a háziorvosuktól. Az igényfelmérést követően a 2004-ben születettek oltása március 10. után kezdődik. Ezt az oltást az érintettek 75 %-a igényelte. A 2005-ben született fiúk esetében az igényfelmérés áprilisban történik az iskolavédőnők segítségével.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >