Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mindhárom találkozójukat megnyerték a vasvárisok
Mindhárom találkozójukat megnyerték a vasvárisok Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. március 01.
ImageA 2016/2017. tanévi IV. korcsoportos Foci Városi Diákolimpia döntőjében négy iskola fiataljai mérték össze tudásukat. A négyes fináléban Ciszterci Szent István Gimnázium, a Vasvári Pál Gimnázium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola fiataljai léptek pályára. A tornát végül a Vasvári Pál Gimnázium nyerte meg, így bejutott a Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőjébe.

 

A tizenhat nevezett csapatból a négy legjobb jutott be a IV. korcsoportos Foci Városi Diákolimpia fináléjába. Az utánpótlás sportprogramnak a Sóstói Stadion fedett, műfüves csarnoka adott otthont. A kétszer tizenöt perces körmérkőzéseken a Vasvári Pál Gimnázium, a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola növendékei küzdöttek meg a végső győzelemért, valamint a megyei döntőbe jutásért.

A négyes finálé látványos megmozdulásokat és izgalmas végjátékot hozott. Különösen a Vörösmarty és a Vasvári tanulói voltak elemükben; mindkét együttes két győzelemmel nyitott, így az is eldőlt, hogy e között a két intézmény között dől el az aranyérem sorsa. A mindent eldöntő összecsapás első perceiben a vasvárisok azonnal meggyőző előnyre tettek szert, köszönhetően annak is, hogy a Vörösmarty tanuló a legnagyobb ziccereket is elpuskázták. Végül teljesen megérdemelten, 11-5-re nyert a Vasvári Pál Gimnázium együttese, amely bejutott a Diákolimpia megyei döntőjébe. Második helyen végzett a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, bronzérmes lett a Ciszterci Szent István Gimnázium alakulata, míg a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium negyedikként zárt.

Az eredményhirdetésen a végső győztes csapat kupát és érmet, míg a második és harmadik helyezett csapat érmet kapott. Az elismeréseket Szabó József, a Videofon FC történetének legeredményesebb gólszerzője, Zentai Zsolt, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda vezetője, valamint Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa adták át a fiataloknak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >