Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Döbbenetes összeomlás
Döbbenetes összeomlás Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 29.

ImageAz Alba Volán sokáig döntetlenre állt Grazban, ám a vége előtt két perccel bő harminc másodperc alatt három gólt kapott, így súlyos vereséget szenvedett. - A találkozó előtt Ted Sator kiemelte, hogy az Alba Volán alaposan rákészült mentálisan a Graz elleni "négypontos" találkozóra. A meccskezdet ezt nem igazolta vissza, rögtön az első támadásból megszerezte a vezetést a hazai csapat.

Az eddig legkevésbé sem meggyőző veterán szlovák csatár, Cierny csapott le egy korongra, és okozott megoldhatatlan feladatot Szuper számára.  

Egy emberelőnyből rögvest egyenlíthetett volna a Volán, de sajnos immáron menetrendszerűen kihagytuk a létszámfölényt. Szerencsére a harmadik sorunk újfent kitett magáért, egy súlyos grazi védelmi hiba után Benk vezetett kontrát, Nagynak adta át a játékszert, aki nem hibázott. (1-1) Martens kiállítása alatt akadt izgulnivalónk, de megúsztuk a nehéz két percet. Izgalmas, nyílt volt a találkozó az első húsz percben.

Szinte hihetetlen, de a második felvonást is pocsékul kezdtük, ezúttal 65 másodperccel a kezdőbuli után nyúlhatott Szuper maga mögé. Troy Riddle vágott fonákkal be egy kapu mögötti feladást. (2-1) Újabb kihagyott emberelőny, majd egy kivédekezett emberhátrány jellemezte a következő perceket, általánosságban az volt elmondható, hogy a narancs-feketék dolgoztak ki több helyzetet.

De még volt hátra egy harmad, semmi sem volt tehát veszve. A befejező húsz percben magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek. Kovács, majd Horváth veszéleyztetett, de ekkor még Grumet-Morris védeni tudott. Ám amikor Ocskay kapu mögüli centerezésénél meglendült Forsyth ütője, már nem volt kegyelem. (2-2)

Sajnos ezzel el is lőttük a puskaporunkat, a végén ráadásul - eddig nem jellemző, és valljuk meg, ezen a szinten megengedhetetlen módon - össze is omlott a csapat. Két perccel a vége előtt megkaptuk harmadik gólunkat - Iob szerezte -, és ez mindenki kedvét szegte vendégoldalon.

További fél perc alatt még kétszer betaláltak a hazaiak - sorrendben Herzog, Cierny - , így nagyon fontos két pontot veszített a Volán.

Graz 99ers - Alba Volán 5-2 (1-1, 1-0, 3-0)
Graz, 800 néző, vezette: Bogen, Mathis, Smetana.


Graz 99ers: Grumet-Morris - Jakobsen, Stuart, Ulmer, Day, Cierny, Mattie, Cullen, Iob, Schiechl, Riddle, Klimbacher, Kuiper, Herzog, Lange, Brunegger, Moderer, Schildrorfer, Kraxner, Winzig, Dinhopel. Vezetőedző: Bill Gilligan.


Alba Volán: Szuper - Martens, Tokaji, Palkovics, Ocskay, Fekete, Horváth, Byström, Forsyth, Martz, Kovács, Ondrejcik, Jobb, Benk, Nagy, Sofron, Hegyi. Vezetőedző. Ted Sator.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >