Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Ünnepi hangversenyt rendeznek a Vörösmarty Színházban
Ünnepi hangversenyt rendeznek a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 02.
ImageMárcius 6-án rendezik a Kodály-emlékév ünnepi megnyitó estjét a Vörösmarty Színházban. Délután kiállítás nyílik a kiváló zeneszerző, zenetudós emlékeiből, majd „Szép szavú múzsa” címmel nagyszabású hangverseny kezdődik Kodály műveiből, a város megannyi kórusának, az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnak, a Tilinkó Zenekarnak és az Alba Regia Táncegyüttesnek a közreműködésével.

 

 

„(…) megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondjuk majd csak igazán: Örvendjen az egész világ!” /Kodály Zoltán/

2017-ben ünnepeljük Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóját és emlékezünk halálának 50. évfordulójára. Az emlékév székesfehérvári programsorozata március 6-án kezdődik a Vörösmarty Színházban.

Kodály Zoltán emlékeiből nyílik kiállítás 17 órakor. A megnyitón a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI növendékei énekelnek, a tárlatot Hartyányi Judit, a Magyar Kodály Társaság társelnöke ajánlja a közönségnek.

„Szép szavú múzsa”
címmel 18 órától ünnepi hangversenyt adnak Kodály Zoltán műveiből. Felhangzanak többek között az Ének Szent István királyhoz és a 114. genfi zsoltár kórusművek, népdalok és táncok Fejér megyéből, valamint a Psalmus Hungaricus című oratórikus mű Drahos Béla Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével. A hangversenyen közreműködnek a város kórusai, a közönség hallhatja például a legkisebbeket képviselő Kodály Zoltán Általános Iskola Kicsinyek Kórusát, a Teleki Blanka Gimnázium Vegyeskarát, a Primavera Vegyeskart és a Vox Mirabilis Kamarakórust. Az esten fellép a Tilinkó Zenekar és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, valamint közreműködnek az Alba Regia Táncegyüttes táncosai.

Jegyek a Vörösmarty Színház jegypénztárában vagy online a http://www.vorosmartyszinhaz.hu/jegyrendeles oldalon vásárolhatók. A rendezvényről a http://www.arso.hu/koncertek/kodaly-emlekhangverseny 

felületen lehet további részleteket olvasni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >