Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Különleges jazzhét a Kodolányi János Főiskolán
Különleges jazzhét a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

Image2008. december 1-jén és 4-én két különleges zenei csemegének ad otthont a Kodolányi János Főiskola. - tájékoztatta szekesztőségünket Szondy Réka, a KJF sajtóreferense - December 1-jén a blues történetéről Pély Barna, a KJF Művészeti Tanszékének tanára tart előadást, december 4-én pedig Németh Ferenc, az Egyesült Államokban élő világhírű magyar jazzdobos tart kurzust az érdeklődők számára.

Szondy Rékától megtudtuk: A KJF Művészeti Tanszéke mindig is különös figyelmet fordított arra, hogy a diákok kiemelkedő színvonalú képzése mellett egyedülálló zenei eseményekkel is felpezsdítse a hazai és nemzetközi zenei életet.

Már eddig is számos nemzetközileg elismert szaktekintély tartott előadást, speciális kurzust, melyen nem csak a Főiskola növendékei vehettek részt, hanem a jazz iránt érdeklődő nagyközönség is.

Image
.

2008 decemberében ismét két különleges rendezvényt szervez a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszéke Székesfehérváron. 2008. december 1-jén 19 órától a blues történetéről és műfajáról tart előadást Pély Barna. Az est folyamán természetesen nem csak a házigazda ismertetőjéből tudhatnak meg érdekes információkat a jazz szerelmesei, de a témához kapcsolódóan a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének növendékei zenei aláfestéssel is elősegítik a blues jobb megismerését.

A rendezvényen való részvétel ingyenes. Cím: 8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59. Kodolányi János Főiskola A épület aula

Szintén Székesfehérváron, a Műhely Kávéházban tartja dobkurzusát Németh Ferenc jazzdobos december 4-én délután 2 órától. A kurzuson való részvétel a KJF hallgatói és oktatói számára ingyenes, más intézmények diákjai 500 Ft-os áron, a nagyközönség 1.000 Ft-ért vásárolhat belépőt a kurzusra. Cím: Székesfehérvár, Ady Endre utca 11.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >