Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A felfedező benned van. Mi csak ihletet adunk neked.
A felfedező benned van. Mi csak ihletet adunk neked. Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. március 03.
ImageKinyíltak a Hungexpo kapui, vasárnapig látogatható az Utazás kiállítás 2017. Az idén 40. alkalommal megrendezésre kerülő turisztikai seregszemlén a külföldi díszvendég Oroszország, a belföldi Győr, míg a kulturális Pannonhalma, a kiemelt úti cél pedig a Kanári-szigetek. A 304 kiállító között Székesfehérvár idén is előkelő helyen szerepel: az Inspirációk 2017. elnevezésű stand az A pavilon 211G szektorában kapott helyet.

 

Ebben az évben 40. születésnapját ünnepli az Utazás kiállítás, amely az elmúlt négy évtizedben Magyarország piacvezető turisztikai vására maradt. A jubileumi évben a szervezők – felmérve a megváltozott utazási és foglalási szokásokat – szakítva a hagyományokkal arra helyezték a hangsúlyt, hogy élményt nyújtsanak a látogatóknak.  A kiállítás szlogenje: „A felfedező benned van. Mi csak ihletet adunk neked.”

Székesfehérvár idén is előkelő helyen mutatkozik be a kiállításon, az A pavilon 211G standján. A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. számos érdekességgel készült, a standnak az Inspirációk 2017. nevet adva. A fókuszban Székesfehérvár Belvárosa áll, mint egy ékszerdoboz, bemutatva városunk színes kulturális tárházát, beleértve a különböző rendezvényeket, kiállításokat és sportprogramokat is, mindenkit arra inspirálva, hogy látogasson el hozzánk. A megjelenésből ebben az évben sem maradhattak el a történelmi óriásbábok, utalva városunk leglátogatottabb programsorozatára, a Székesfehérvári Királyi Napokra, és ösztökélve a résztvevőket egy Facebook-játékra.

 

 



Emellett szem előtt tartva a rendezvény idei célcsoportját, a Tourinform munkatársai is igyekeznek megszólítani a fiatalokat, egy virtuális valóságot bemutató szemüveggel, amin keresztül Falvay Miklós animációs filmjét tekinthetik meg az érdeklődők a koronázó Bazilikáról. Aki felveszi a szemüveget és a fülhallgatót, igazán különleges és magával ragadó élményben lehet része.

Mint azt F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a mai nap még a szakmának szól, így inkább a szakmai partnereik keresik fel őket, és holnaptól várható standjuknál nagyobb érdeklődés akár a fiatalok köréből, akár az egyetemek, főiskolák turizmus tanszékeiről, vagy olyan látogatók köréből, akiket a kiállítás a kedvezményes fesztiválbelépőkkel, különböző nyereménylehetőségekkel csábít be a rendezvényre.
Azt is elmondta, hogy a recept a hasznos kiállítási megjelenésre az interaktivitás, amiben nálunk most sincsen hiány, tekintettel a VR-szemüvegre, a selfie-s nyereményjátékukra, valamint a lézerlövészeti lehetőségre a KEMPP-nek köszönhetően. Aki erre jár, biztos, hogy élményekkel gazdagodik – zárta gondolatait.

A fehérvári standon megtalálható az éves programfüzet is, melyet bárki magával vihet, megtudva belőle valamennyi székesfehérvári rendezvény pontos időpontját és helyszínét.

A székesfehérvári stand partnerkiállítója a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. Oláh László szakmai főreferens elmondta, hogy a park 8. évada március 11-én indul, ezt követően minden nap szeretettel várják az érdeklődőket. Beszámolt arról, hogy idén három újdonsággal készülnek, melyekről itt a standnál is tájékoztatást adnak a látogatóknak. Az egyik a mobiltelefonos applikációjuk, amin keresztül nagyok sok hasznos információhoz juthatnak az azt letöltők, és ezáltal egy korszerű tárlatvezetésben lesz részük. A másik egy raptor harcászat, amely egyszerre tíz főnek tud harcászati élményt nyújtani a KEMPP területén. Ebből egy kis ízelítőt el is hoztak a kiállításra: egy raptor fegyverrel a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a céllövészetet. A harmadik – májusban megvalósuló újdonság – Miska huszár, a több mint 12 méter magas ólomkatona, aki egy fehérvári huszárt fog megjeleníteni a parkban.    

 



A programok középpontjában a külföldi díszvendég, azaz Oroszország áll. A vendégeket az eléjük táruló moszkvai és szentpétervári látvány mellett az illatok is magukkal ragadják, hogy aztán gasztronómiai élményben legyen részük. Majd a táncosok bemutatóin keresztül az orosz kultúrába is betekintést nyerhet mindenki.

A tárlat belföldi díszvendége Győr, amelynek részvétele az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról szól, tekintve, hogy idén nyáron ők adnak otthont ennek az eseménynek. A kiállítás kulturális díszvendége Pannonhalma, mely a Világörökség részét képező Bencés Főapátság bemutatásával invitálja az érdeklődőket, valamint 10 éves múzeumpedagógiai programjával – természetesen sok más érdekesség mellett.

Az inspiráció jegyében kiemelt úti célként mutatkozik be a Kanári-szigetek, ahova az utat a legszerencsésebbek meg is nyerhetik. Az idei kiállítás fókuszában egyébként az y generáció áll, speciálisan nekik szóló utazási kedvezményekkel, fesztiválbérletekkel, felkeltve érdeklődésüket a színes turisztikai paletta iránt. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >