Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vetélkedő József Attila munkásságáról
Vetélkedő József Attila munkásságáról Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 03.
Ismét meghirdette a József Attila életéről és munkásságáról szóló, Költőnk és kora című irodalomtörténeti vetélkedőt A Szabadművelődés Háza, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és a Vörösmarty Társaság. A középiskolásoknak szóló, kétfordulós versenyre március 10-ig lehet jelentkezni. A legjobban szereplő csapatokat értékes könyvvásárlási utalvánnyal és kiadványokkal ajándékozzák meg.

 

A magyar költészet napját 1964 óta ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján. A jeles alkalomhoz kapcsolódóan hirdették meg immár 26. alkalommal a Költőnk és kora című vetélkedőt a középiskolás csapatok számára. A verseny József Attila munkásságát, életét, korát, irodalomtörténeti jelentőségét és hatását foglalja össze. Célja, hogy a diákok ismereteik elmélyítésével még közelebb jussanak a költő világához, és fejlesszék kreatív készségeiket. A játék összefoglalja József Attila munkásságát és életét – különös tekintettel a kortársaival való kapcsolataira, utóéletét, költészetének hatását és a 20. század első évtizedeinek költészetét.

A két fordulóból álló versenyre négyfős, középiskolás csapatok jelentkezését várják március 10-ig a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, egy iskolából akár több csapat is részt vehet a tudáspróbán. Az első fordulóban egy internetes játék feladatait kell megoldani március 16-26. között. A zsűri döntése alapján a legtöbb pontszámot elért csapatok kerülnek be a fináléba, melyet április 11-én rendeznek meg A Szabadművelődés Házában. A legjobban szereplő csapatok 32.000, 24.000, illetve 16.000 forint értékű könyvvásárlási utalványt és könyveket kapnak ajándékba. Ezen kívül a legsikeresebb iskolát Tóth László vándordíjban részesítik. Tóth László, A Szabadművelődés Háza volt munkatársa és igazgatója hozta létre és szervezte hosszú éveken keresztül a Költőnk és kora vetélkedőt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >