Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Harminc új távolsági buszt állítottak forgalomba
Harminc új távolsági buszt állítottak forgalomba Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. március 12.
ImageAz elmúlt 11 év legnagyobb beruházásaként, két milliárd forint ráfordításával, harminc új távolsági autóbuszt állított forgalomba Fejér és Komárom-Esztergom megye buszos tömegközlekedését végző Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ.

 

A társaság igazgatója Németh Tamás az MTI-nek elmondta, a vállalat terveiben idén további 69 busz beszerzése szerepel. El szeretnék érni, hogy 2019 végére a szolgálatban álló 560 busz átlagos életkora hat évvel csökkenjen és tíz év legyen. A tervet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek még jóvá kell hagynia.

 


 

Tari István, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatója elmondta, a kormány számára kiemelten fontos, hogy a 2020-as piacnyitásra az állami busztársaságok jó állapotú járművekkel rendelkezzenek és ehhez legyen költségvetési fedezet. Krankovics István, a buszokat gyártó Kravtex Kft. ügyvezetője elmondta, minden autóbusz klimatizált, euro 6-os motorral felszerelt.

A most átadott 30 buszból tíz jármű alacsony padlójú, a középső ajtónál kihajtható rámpával. A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ jelenleg 1560 embert foglalkoztat, közülük 990 buszvezető, a társaság adózás előtti eredménye 2016-ban megközelítette a 400 millió forintot.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >