Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gyerek futókkal telt meg a Palotavárosi tavak melletti rét Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. március 20.
ImageMintegy hétszáz általános iskolás gyűlt össze a Palotavárosi tavaknál, ahol a Városi Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia döntőjét tartották, amelyen jelen volt Östör Annamária egészségügyi és spottanácsnok is. Három korcsoportban került sor a megmérettetésre. A legjobbak a megyei versenyre jutottak tovább.

 

Ez egy nagyon kedvelt verseny - mondta Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, mielőtt sípszóval elindította a Palotavárosi tavak melletti füves területen a Város Atlétikai Mezei Futás Diákolimpia első futamát. Majd hozzátette, nagyon jó nézni a gyerekeket, ahogy ebben a gyönyörű környezetben, ezen a szép tavaszi napon egészséges mozgással töltik az idejüket. Arról is tájékoztatást adott, hogy szinte valamennyi fehérvári iskola képviselteti magát a mezei futóversenyen, amelynek megrendezését a város önkormányzata támogatta.     

A versenykiírás részleteivel kapcsolatban Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a tanulók három korcsoportban mérték össze gyorsaságukat, és természetesen külön futamokat indítottak a lányoknak és a fiúknak.
A 2006-ban és 2007-ben született lányok másfél, míg a fiúk két kilométert futottak. A 2004-es és 2005-ös születésű lányok szintén kettő kilométert, míg a fiúk 2,5 kilométert tettek meg. A legidősebbeknek, vagyis a 2002-es és 2003-as születésű lányoknak 2,5 kilométert, míg a fiúknak 4 kilométert kellett lefutniuk.  

 


 

A gyerekeket felkészítő tanárok egyike, Varga Tamás, a Ciszterci Szent István Gimnázium testnevelő tanára elmondta: iskolájukból két korcsoportban indultak lányok és fiúk, így több, mint húsz diákkal együtt érkezett a futóversenyre. Minden évben jönnek erre a döntőre, így a diákok számára már nincsen szükség motivációra, maximum akkor kell egy-két gyereket lelkesíteni, hogyha nincsen ki a csapat nélkülük. Az iskolájukból a versenyre érkező diákok 90%-a sportol – öttusázók, labdarúgók, illetve atléták. Így valamennyien szívesen jöttek futni. 

A nagyon kellemes időben és jó hangulatban telt mezei futóversenyen egyből a futamokat követően kihirdették az eredményeket mind egyéniben, mind csapatban. A legjobbak képviselik városunkat a megyei döntőn, amelyre március 28-án 14 órakor kerül sor, szintén a Palotavárosi tavaknál.

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >