Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nagyváradi és görög diákok jártak a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 22.
ImageNagyváradról és a görögországi Litochoro településről érkezett diákokat fogadtak a Városházán. A vendégeket Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok, illetve Mészáros Attila alpolgármester köszöntötték.

 

A nagyváradi diákok hagyományosan a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola programjaira érkeztek, többek között a Rákóczi-napok versenynapjára. A Szacsvay Imre Általános Iskola negyvenegy tanulója részt vesz a versenyeken – összemérve például szövegértési, helyesírási, néprajzi, angol nyelvi, matematikai és sportbeli tudásukat, képességeiket.  Ahogy tavaly is, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör és a nagyváradi Tanoda Egyesület által meghirdetett „Mindenünk e zászló” rajzpályázatra közös alkotásokat készítettek.

A küldöttséget Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok köszöntötte a Városháza Dísztermében. Az impozáns közgyűlési terem történelmi vonatkozásairól beszélt a gyerekeknek, bemutatva a falat díszítő feliratokat, festményt és a hozzájuk fűződő eseményeket, majd a helyiség jelenbeli szerepéről, az önkormányzat munkájáról is szólt. A csoport megtekintette a Szent Korona hiteles másolatát és polgármesteri irodát is.

Mészáros Attila
alpolgármester a görögországi Litochoro településről érkezett diákokat és kísérőiket fogadta. A dél-európai középiskolás fiataloknak és kísérőiknek a nemzet történelmi fővárosáról szólva nemcsak a város történelmi szerepét, hanem a jelen gazdasági életben betöltött fontos pozícióját is bemutatta. Az ifjúsággal kapcsolatos rendezvények, programok közül kiemelte az Országos Diákparlament és a folyamatosan fejlődő egyetemi lehetőségek jelentőségét.

Litochoro az Olymposz lábánál elhelyezkedő kétezres kisváros, a küldöttség a helyi középiskolából érkezett.  A görög diákok a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnázium vendégei múlt péntek óta; a két önkormányzat nemrégiben létrehozott testvérvárosi kapcsolatának törekvése, hogy a fiatalok megismerjék egymás kultúráját. Az eltelt idő alatt megnézték a főváros nevezetességeit, és Beloianniszba is elutaztak. A Díszteremben tett látogatást követően a csoport Székesfehérvár Belvárosában tett sétát.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >