Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Izgalmas, színes programokat kínál a Vasváris Hét
Izgalmas, színes programokat kínál a Vasváris Hét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 24.
Minden osztályközösséget megmozgat, és rengeteg programot kínál a Vasváris Hét programsorozata, amely egész héten zajlik a Vasvári Pál Gimnáziumban. Csütörtökön a Megyei Művelődési Központban rendezett összművészeti bemutatón csillogtatták meg tehetségüket a fiatalok, majd a pénteki Diákönkormányzati Napon a királykoronázás lesz a legizgalmasabb esemény.

 

A hét minden napján izgalmas rendezvényeket kínál a diákoknak és tanáraiknak egyaránt a Vasváris Hét, amely hétfőn kezdődött és péntekig tart a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumban.

Az intézmény számára nagy megtiszteltetés volt, hogy Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, vadászpilóta és űrkutató elfogadta a meghívást. Hétfői előadásában életútjáról, kiképzéséről és a súlytalanságról számolt be, illetve mutatott be ritkán látható videofelvételeket és fotókat. Az agy után a rekeszizmokat is „átmozgatták” a fiatalok a dumaszínházas Felméri Péter fellépésén.

Kedden az osztályok tánca volt a leglátványosabb program, egész osztályközösségek „csörögtek” egyszerre, meghatározott koreográfia alapján. Táncházat is tartottak az intézményben, illetve videókon bemutatkoztak a királyjelöltek. Az iskola uralkodója hagyományosan a végzősök közül kerül ki, idén négyen küzdenek a Vasvári trónjáért.

Szerdán számos egyéb rendezvény mellett Bölcsföldi József előadása volt a kiemelt program. Az iskola volt pedagógusa rendszeresen visszatér a gimnáziumba, ezúttal a tudományos szinten is elismert matematikai felfedezéséről számolt be. Délután a jelöltek vetélkedésével folytatódott a királyválasztási procedúra.

Csütörtökön a gimnázium helyett a Megyei Művelődési Központban rendezték meg a nap legfőbb eseményét, a Vasváris Művészeti Bemutatót. A legkülönfélébb művészeti ágakban mutatkoztak be a diákok, volt többféle zenés-táncos és sportos bemutató. A válogatott, magas színvonalú produkciókat több blokkban adták elő a tanulók.

Pénteken Diákönkormányzati Nappal zárul a hét. Reggel megkoronázzák a Vasvári királyát, majd lesz főzőverseny, osztályvetélkedő és sok egyéb program. A Gimnázium rangjához méltóan este bállal zárul a Vasváris Hét programsorozata.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >