Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Harmincnál is több műsorszámmal készültek a szépkorúak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 27.
ImageTöbb mint harminc produkciót felvonultató látványos gálával ért véget a 2017-es Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? ma délelőtt a Vörösmarty Színházban. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő, hagyományos versenysorozat idei záró eseményén dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a szépkorúakat Székesfehérvár Önkormányzata nevében.

 

 

A Fejér Megyei  Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ot 24. alkalommal rendezte meg 2017-ben A Szabadművelődés Háza. A versenysorozatra ismét olyan öregségi és rokkantnyugdíjasokat, valamint nyugdíjas klubokat vártak, akik szívesen mutatkoztak be a legkülönfélébb művészeti kategóriákban. Lehetett nevezni zenés produkciókkal, hangszeres és énekes műsorszámokkal, vers- és prózamondással, színjátékkal, tánccal és egyéb színpadi műsorszámmal. Bemutatkozási lehetőséget nyújtottak továbbá a képző-, ipar- és népművészet területén is. 

Úgy tűnik, hogy a Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ot nagyon szeretik a szépkorúak, hiszen fontos számukra, hogy a munkaéveket követően is aktívak maradjanak, legyenek feladataik és céljaik, tartozzanak egy közösséghez, és megmutathassák, hogy miben tehetségesek.  A szervezők fontosnak tartják, hogy a versenysorozatot évről évre a téli hónapokban bonyolítsák le, amikor szünetelnek a kerti munkálatok, így a versenyzőknek van idejük kedvenc közösségi időtöltésükre és a gyakorlásra, a felkészülésre.


Örömteli, hogy csaknem két és fél évtized után sem csökken a Ki-Mit-Tud? iránti érdeklődés. Idén csaknem száz produkcióval neveztek a szépkorúak főként Fejér megyéből, de többen érkeztek a megyehatáron kívülről is.  Három elődöntő volt, melyeket követően a szereplők emléklapot, illetve oklevelet vehettek át. Az okleveles produkciók legjobbjait választották ki a gálára, melyet a Vörösmarty Színházban rendeztek vasárnap délelőtt.

A gálát dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg, kiemelve, hogy 33 csoport készült nagy várakozással és izgalommal a fellépésre. "Ha van olyan rendezvény, esemény, ami egyszerre szép, ünnepélyes és tiszteletre méltó, akkor a Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? évről évre ilyen. Ünnepélyes, hiszen itt vagyunk a színházban, kulturális programokat láthatunk,  tiszteletre méltó pedig azért, mert azok a szervezetek, klubok, baráti társaságok, amelyek ma bemutatkoznak, régóta és sokat készültek a mai napra. Ezért is van bennük az izgalom, ezért is jönnek el ilyen sokan megnézni a produkciókat és biztatni egymást. A nap végén pedig remélhetőleg mindenki úgy megy majd haza, hogy szép élményekkel, érzelmekkel gazdagodott." - fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

A hosszú évek sikereire és a versenysorozat népszerűségére való tekintettel bizton remélhetjük, hogy a Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud? a következő esztendőben is folytatódik a szépkorúak kedvére és megelégedésére.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >