Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
F1: visszatért a Ferrari, Vettel nyert! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. március 27.
ImageA verseny nem hozott körömrágó izgalmakat, mégis sokan dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis a Ferrarival versenyző Sebastian Vettel nyerte meg az idénynyitó Formula-1-es futamot, az Ausztrál Nagydíjat, azaz, a tűzpiros autó nem csak a teszteken volt jó, valóban utolérte az F1-et három éve masszívan uraló Mercedest.

 

A szezon még csak most kezdődött, de ez remek csatákat ígér a folytatás előtt. A második helyen Hamilton (Mercedes), a harmadikon Bottas (Mercedes), a negyediken Räikkönen (Farrari) végzett, hűen leképezve a két csapat és a teljes mezőny erőviszonyát. A további sorrend a pontszerző helyeken: Verstappen (Red Bull), Massa (Williams), Pérez (Force India), Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso), Kvjat (Toro Rosso), Ocon (Forec India).

A rajt után Hamilton meg tudta tartani vezető helyét, ám Vettel az első pillanattól tapadt rá, majd az első kerékcserénél jobban taktikázott és megelőzte a háromszoros vb-elsőt, akit egy darabig feltartott a kopott abroncsain túl sokáig köröző Verstappen, ez is közrejátszott abban, hogy végül könnyen győzött Vettel. A Red Bulloknak még jócskán van mit fejlődniük, ők egyelőre nem versenyképesek a két élcsapattal.

A hazai közönség előtt (nem) versenyző Ricciardo alatt már a kezdés előtt megadta magát az autó, pontosabban a váltó, így a boxból rajtolt, majd a 25. körben motorhiba miatt kiállt. Verstappennek voltak a végén már gyors körei, jó pillanatai, de az egyértelmű, hogy sokat kell még fejlődniük, ha a dobogóért akarnak csatázni.

Bottas és Räikkönen nem tudott csapattársaik szintjén teljesíteni, mindketten jócskán elmaradtak tőlük, érdekes lehet ez, miként alakul majd folytatásban. Massa a rövid "nyugdíjból" visszatérve szépen behozta a 6. helyre a Williamset, ami szép teljesítmény, ugyanakkor Alonso tovább nyűglődik a borzasztóan rossz McLarennel, pontosabban a harmatos Honda erőforrással.

Bár sokáig még a pontszerzésre is volt esélye, az 50. körben megadta magát az autója. Folytatás két hét múlva Kínában, ahol már egy előzésre jobban alkalmas pályán, a mostaninál izgalmasabb futamnak nézhetünk elébe.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >