Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A kézművesség összekovácsol! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 31.
Március 31-től április 2-ig tart a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. Országos Hétvégéje. A székesfehérvári mesterek is megnyitják kapuikat, szombaton a Rác utca 27. szám alatti Kézművesek Házában, míg szombaton és vasárnap a Rác utca 20. szám alatti Mesterségek Házában ismerkedhetünk meg a különféle szakmák titkaival, fortélyaival.

 

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2017-ben is megrendezik a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjét. Az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokat rendezzenek, amelyekben a helyi, területi kézművesség hagyományai és értékei jelenjenek meg.

A Rác utca 27. szám alatti KÉZMŰVESEK HÁZA április 1-jén, szombaton 10.00-16.00 óra között tart nyitva. Itt a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai várják mindazokat, akik szeretnének bepillantást nyerni a különféle kézműves szakmák fortélyaiba, és szívesen beszélgetnek a mesteremberekkel. Az egyesületben gyapjú- és vászonszövő, varró-hímző alkotókör működik, amelyek szombaton nyílt napot tartanak. Bárki megismerkedhet az alkotási folyamatokkal, technikákkal, sőt, ha kedve van, akár be is kapcsolódhat a munkába.

Székesfehérváron, a Rác utca 20. szám alatti MESTERSÉGEK HÁZÁBAN árpilis 1-2-án, szombaton és vasárnap a ház szakköreinek vezetői és a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület tagjai tartanak foglalkozásokat. Bemutatkoznak a szövők, a kosárfonók, a fafaragók, a csuhéművesek, a hangszerkészítők és a játékkészítő műhely is. Az alkotóházban minden nap más-más műhely tevékenységeivel, kézműves mesterségek alapfogásaival ismerkedhetnek meg, valamint társasjátékokat készíthetnek a gyermekek és a felnőttek is. Jó idő esetén a házban és az udvaron is foglalkozás zajlik.

Április 1. (szombat)
10–16 óráig csuhékosár-készítő műhely foglalkozásai
10–13 óráig szövőműhely foglalkozásai
13–16 óráig kosárfonó műhely foglalkozásai
16–19 óráig fafaragó műhely foglalkozásai
oktatók: Bárány Mara csuhéfonó népi iparművész, Dr. Gulyás Antalné szövő népi iparművész, Tolvaj Csaba kosárfonó, Láng György fafaragó mesterek

Április 2. (vasárnap)
10–13 óráig szövés, hangszerkészítés, sás- és csuhéfoglalkozások
13–17 óráig a Játszótárs Játékkészítő Műhely foglalkozásai
oktatók: Viasz Zoltán furulyakészítő, Nemes Gabriella szövő, Kissné Halász Ágnes csuhéműves, Szűcs Istvánné csuhéműves, Sevella Zsuzsanna fejlesztőpedagógus, Gonda Emma játékkészítő, oktató

Mindkét alkotóház programjaira ingyenes a belépés!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >