Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Babos Tímea a tengerentúlra készül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 01.

ImageBabos Tímea teniszező sikeres évet tud maga mögött, hiszen a 2008-as szezon eddigi pályafutásának megkoronázása volt. Az ifjú soproni versenyző mindössze 15 éves, de már a világ 20 legjobb 18 év alatti játékosa között tartják számon. A Segíthetek? MOL tehetségtámogató program idei nyertese a 2008-as versenyszezonban elért kimagasló eredményei alapján jó eséllyel pályázik arra, hogy felnőttként is a teniszvilág élmezőnyébe tartozzon. - tájékoztatta szerkesztőségünket Pálfai Károly sajtóreferens

Pálfai Károlytól megtudtuk: Babos Tímea születését követően egyből kapcsolatba került a teniszütővel, mivel szülei a kórházból kijövet egy teniszütőn fekve készítették róla az első felvételeket. Nem is csoda a sportág iránti szenvedély, hiszen Tímea édesapja és egyben edzője, Babos Csaba szintén a sportág válogatott kerettagja volt. Így nem is volt kérdés, hogy mindkét leánya, a nagyobbik Zsuzsi és a kisebbik Timi is végül a tenisz mellett döntött.

Tímea versenyzésének kezdetétől számtalan érmet és kupát gyűjtött be; trófeái között a tizenhat korosztályos és egy felnőtt magyar bajnoki cím mellett számos világversenyről és kontinensviadalról származó, fényesebbnél fényesebb érem kap helyet, köztük talán a legfontosabb az egyéniben szerzett Eb-aranyérem.

Image
.

A mindössze 15 éves teniszező eddigi legnagyobb, rendkívüli sikereként könyvelte el a júliusban, Moszkvában megrendezett 16 évesek Európa-bajnokságát. A 128-as főtábla 5. kiemeltjeként megállíthatatlanul jutott el a döntőig, ahol a fináléban az olasz Martina Trevisant búcsúztatta, megszerezve ezzel egyéni Európa-bajnoki címét. Tímea ezzel ritka tettet hajtott végre, hiszen rajta kívül csak két magyar versenyző, Vidáts Réka és a teniszcsillag Temesvári Andrea állhatott ebben a korosztályban Európa legjobbjaként a dobogó legfelső fokára.

De Tímea nem csak az Eb cím megszerzésére gondol vissza kellemes érzéssel: „Emlékezetes volt számomra a Japánban, Osakában megrendezett ’A’ kategóriás verseny is, mert egy francia lánnyal párban sikerült tornagyőzelmet aratanunk, közel 4500 emberrel zsúfolásig megtelt lelátó előtt. Ezen kívül a legnagyobb álmom valósult meg azzal, hogy részt vehettem első Grand Slam tornáimon is. Nagyon készültem a Roland Garros, a Wimbledon, valamint a US Open versenyekre, melyek azért is nyújtottak különleges élményt, mert végre személyesen is bejutottam az igazi teniszcsillagok szentélyébe, ahol Federer, Nadal, Sharapova vagy Demetyeva után léphettem pályára. Sőt, ezekkel a sztárokkal még egy-egy közös fotó is készülhetett és autogrammot is szívesen adtak.”

Image
.

Tímea a szezon végeztével sem tétlenkedik, készül a következő év megmérettetéseire: „December hatodikán indulunk egy kéthónapos külföldi útra, ahol az első cél Amerika lesz, azon belül is Kalifornia. Egy háromhetes edzőtábor keretein belül készülünk majd a következő világranglista versenyekre; Karácsonykor utazunk Mexikóvárosba, utána pedig szintén hasonló világranglista versenyeken veszek részt Costa Ricában, San José városában, majd pedig Venezuelában, Caracasban. Így biztosan nem fogok unatkozni az elkövetkezendő időszakban”.

Babos Tímea eddigi eredményei:

Európa-bajnoki aranyérem csapatban és egyéniben

16 szoros korosztályos magyar bajnoki cím

Felnőtt magyar bajnoki cím

1 Európa-bajnoki ezüstérem (csapat)

3 Európa-bajnoki bronzérem (egyéni, páros és csapat)

1 világbajnoki bronzérem (csapat)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >