Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Komoly mezőny teker majd Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 04.
ImageBár június vége még odébb van, egyre több információ lát napvilágot a 2017-es Tour de Hongrie kerékpáros körversenyről, amely Velence városa jóvoltából először érinti közvetlenül Fejér megyét, sőt a Közép-dunántúli régiót.

 

A tóparti településről rajtol majd a rangos nemzetközi viadal 2. szakasza június 29-én, amikor Siófokig teker a mezőny. A szervezők szerint Velence megérett a rendezésre, mivel a honi kerékpáros életben egyre nagyobb szerepet követel magának, ráadásul az egyik legnépszerűbb hazai kerékpárút is itt található. A Tor de Hongrie hat nap alatt 52 települést érint, ebből 11 rajt vagy célhelyszín. Összesen 750 km vár a versenyzőkre, akik a világranglista pontok mellett az 5 millió Ft-os pénzdíjazásért is küzdenek.

Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen, ők startolhatnak majd el június 27-én, a szombathelyi prológon. A szervezők a biztos indulókra vonatkozólag elsőként azt közölték, hogy a Dimension Data (a harminc Tour de France-szakaszgyőzelemmel, tizenöt Giro d’Italia- és három Vuelta a Espana-etapsikerrel, összesen 144 profi diadallal büszkélkedő brit világbajnok, Mark Cavendish csapata) fiatal afrikai - és egy Fülöp-szigeteki - tehetségekből álló kontinentális egysége mindenképpen pótolja tavalyi kényszerű távolmaradását.

2016-ban már a rajtlista is elkészült, amelyen a 163-as rajtszámmal szereplő Keagan Gridlestone az olaszországi Coppa dela Pace versenyén szenvedett súlyos koponyasérülést. Napokig kómában feküdt, az életéért aggódott az egész kerékpársport. Keagan végül szerencsére felépült, ám a Dimension Data for Qhubeka visszalépett a Tour de Hongrie indulástól. 2017-ben pótolják a kényszerből kihagyott lehetőséget! Ők tehát biztosan ott lesznek a mezőnyben, így Velencén is láthatjuk majd őket.

Hamarosan jelentkezünk a Tour de Hongrie újabb részleteivel és további indulók neveivel.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >