Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Harminc éves a Bodajki Nyugdíjas Klub
Harminc éves a Bodajki Nyugdíjas Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. április 04.
ImageMegalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a Bodajki Nyugdíjas Klub. A születésnapi rendezvényre meghívást kapott több egyesület, s a helyi polgármester is.

 

A Bodajki Nyugdíjas Klub 1987 márciusában alakult meg 67 fővel. A nagy létszám oka abban keresendő, hogy fontos volt akkor, és ma is, hogy az idős emberek összejöhessenek valahol és megbeszéljék ügyes bajos dolgaikat egymással, s családias környezetben jól érezzék magukat.

A nyugdíjas klub elnöki pozícióját Csizmadia István látta el, majd Nikovics Ferenc, Hoffart István, Markó János vette át az irányítási feladatokat, jelenleg pedig Bodó Józsefné a „szószóló”.

 

Hilda Márkus fényképe.

 

„Bodó Józsefné Gizike nagy lelkesedéssel és a tagok megelégedésére nagy odaadással vezeti a klubot már 17 éve.” – újságolta lapunknak Baráth Rozália, aki elmondta, hogy minden hónap első hétfőjén tartanak klubfoglalkozásokat.

Megemlékeznek a jelentős ünnepekről, koszorúzásokkal a hősökre. Pénzadománnyal is hozzájárulnak a rászorulók megsegítésére. 1993-tól folyamatosan több klubbal is ápoltak baráti kapcsolatot.

Több éves barátság fűzi a tagságot a Nyúli Kéknefelejcs, a Ráckeresztúri Darázsderék nyugdíjasaihoz, ismét élő a kapcsolat a fehérvárcsurgói, kincsesbányai, bakonycsernyei nyugdíjas klubokkal.

A klub évente 4 alkalommal kirándul. Cél az ország más-más tájegységeinek felfedezése, megismerése Soprontól, Ópusztaszerig, Miskolctapolcától Pécsig. Külföldi utjaink is népszerűek voltak: Románia, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország, Csehszlovákia, Szlovénia volt az úti cél.

 

Hilda Márkus fényképe.

 

Az ünnepi gyűlésen megjelent Bodajk város polgármestere, Wurczinger Lóránt is. Méltatta a Nyugdíjas Klub elmúlt harminc év alatt megtett munkáját. Szívesen emlékezett vissza gyermekkorára, Terus nénire, aki foglalkozott vele. Megjegyezte, hogy az idősekre mindig, mindenkor lehetett és lehet számítani a városnak.

Az ajándékok átadása alkalmával az összes baráti klub eljött és együtt ünnepelt a tagsággal. A polgármester ajándéka a megjelentek részére finom torták voltak, melyek elmondása szerint boldogság hormonokat tartalmazott. Kiemelte, hogy nagyon fontosak az idősek a város életében, hiszen régen ők alapították meg a város mostani helyzetét.

Az önkormányzat a nyugdíjas klubnak a költségvetésből támogatja a tagokat, s a mostani ünnepségüket is maximálisan segítette. Mára már a tagság létszáma eléri a 90 főt, s ahol tudják, segítik egymást.

 

Hilda Márkus fényképe.

 

Külön ki kell emelni, hogy igen szép sikereket ér el –akárhol is lépnek fel az országban - a város Rozmaring tánccsoportja Rácz Anna vezetésével.

A klubban mindig szívesen ünneplik meg a 40, 45, 50 éves házassági évfordulókat, ezzel is közelebb hozva egymáshoz a tagokat.

„Ez a közel 100 tagot számláló tagság tulajdonképpen egy nagy család az egyedülállóknak, hiszen kellemes időtöltést, szórakozást, hasznos élményeket biztosít a tagság részére.” – mondta Baráth Rozália – „Fontos és kiemelendő az egymás iránt érzett felelősség és szeretet.” A megemlékezés finom vacsorával, sütemények felszolgálásával és tánccal zárult.

 

Hilda Márkus fényképe.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >