Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fiatalok nélkül egy város nem lehet város
Fiatalok nélkül egy város nem lehet város Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. április 05.
ImageÖt hónapos városi támogatásban részesült 28 diák az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj és az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj pályázat révén. A támogatást elnyert fiatalokat dr. Cser-Palkovics András polgármester és Fűrész István, az Ösztöndíj Munkacsoport vezetője a Városházán köszöntötte.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a fehérvári diákok tanulmányi előmenetelének segítése érdekében tavaly hozta létre az „Alba Regia” tanulmányi ösztöndíjat, melyet idén is meghirdetett a város szakközépiskolásai, valamint felsőoktatási hallgatói számára.  

Az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra és az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra is február 28-ig lehetett jelentkezni. A pályázatok elbírálása megtörtént: 16 középiskolás és 12 felsőoktatásban résztvevő hallgató nyerte el a támogatást. Így a 2017. február 1-je és június 30-a közötti időszakra 28-an kapnak öt hónapos ösztöndíjat. A középiskolások havi 10 000 forintot, míg az egyetemisták havi 20 000 forintot.     

A nyertes pályázókat Székesfehérvár polgármestere, valamint az Ösztöndíj Munkacsoport vezetője ma délután köszöntötte. A találkozón dr. Cser-Palkovics András elmondta, hogy annak idején, amikor életre hívták ezt az ösztöndíj programot, akkor az volt a szándékuk, hogy ezzel is segítséget és támogatást nyújtsanak a fiataloknak és a mögöttük álló családoknak azzal, hogy a tanulmányaikat minél magasabb szinten tudják elvégezni, és természetesen ezen keresztül is kötődjenek Székesfehérvárhoz. Akkor is, hogyha már a felsőoktatásban vesznek részt, és akkor is, hogyha középiskolában.

 


Majd hangsúlyozta: fiatalok nélkül egy város nem lehet város, és a jövője sem képzelhető el a fiatalok nélkül. Így dolgunk az – mint fogalmazott -, hogy az oktatást és az intézményeket segítsük, akár az ott tanítókat, akár az ott tanulókat valamilyen támogatásban részesítsük.
Beszélt arról is, hogy a város képviselőtestületén belül teljes összhang volt a tekintetben, hogy egy ilyen ösztöndíj programra szükség volt, és mint mondta, ezt szeretnék a továbbiakban is fenntartani.
Majd minden ösztöndíjasnak gratulált, és további jó tanulmányi eredményeket kívánt, illetve azt, hogy mindannyian találják meg azt az életpályát, amit maguknak elképzeltek, és tegyék azt, amit szeretnek, felnőttként pedig – ha lehet – itt, Székesfehérváron találják meg a helyüket, hogy ez a város általuk is fejlődni tudjon. 

 

A beszédet követően a polgármester és Fűrész István, az Ösztöndíj Munkacsoport vezetője közösen adták át valamennyi nyertes pályázó számára az erről szóló emléklapot.  

A pályázatot nyert szakközépiskolások közül tízen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói, öten a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai, míg egy fő a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulója.  

Az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjban részesülők közül nyolcan az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgató, míg négyen a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusában tanulnak. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >