Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A városban járt a Magyar Úszó Szövetség elnöke
A városban járt a Magyar Úszó Szövetség elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. április 05.
ImageA Magyar Úszó Szövetség januárban megválasztott új elnöke Székesfehérvárra látogatott. A délelőtti látogatása során dr. Bienerth Gusztáv a város polgármesterével, dr. Cser-Palkovics Andrással, illetve a tagszervezetek képviselőivel egyeztetett a sportág szakmai és infrastrukturális fejlesztésével kapcsolatban.

 

Székesfehérvárra látogatott dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, akit a testület rendkívüli tisztújító közgyűlése január 8-án választott meg. Az elnök a székesfehérvári látogatás keretében dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, valamint a tagszervezetek képviselőivel tekintette át a fehérvári úszósport jelenlegi helyzetét és a fejlesztési terveket. A délelőtti egyeztetés után a Magyar Úszó Szövetség elnöke kiemelt fontosságúnak nevezte, hogy minél több gyermek tanuljon meg úszni Székesfehérváron is. Mint mondta, ennek érdekében minden segítséget, támogatást megad a szövetség a városnak, amelynek feltett szándéka, hogy a gyermekek úszásoktatása és az uszoda fejlesztése összhangban legyen.

Dr. Bienerth Gusztáv elmondása szerint értékes tapasztalatokat tudott szerezni a látogatás alkalmával. „Számomra nagyon fontos, hogy megismerjem a székesfehérvári helyzetet az úszás vonatkozásában. Örömömre szolgál, hogy a Magyar Úszó Szövetség szakmai tanácsadással bekapcsolódik a tervezett uszodafejlesztésbe. Ezzel az az elsődleges célunk, hogy minél több gyerek tanuljon meg úszni, és válassza ezt gyönyörű a sportágat. Ez többek között az olyan kezdeményezéseknek is köszönhető, mint a mindennapos testnevelés, a diákolimpiai sorozat, vagy a Minden Gyermek Tanuljon Meg Úszni program.”


Tájékoztatójában arra is kitért, hogy Székesfehérvár tervei mindenképpen támogatásra érdemesek. A létrehozandó Székesfehérvári Nemzeti Öttusasport-akadémiához kapcsolódóan tervezés alatt van – kormányzati támogatással – egy 50 méteres versenyuszoda létrehozása, emellett a Csitáry G. Emil Uszodában jelentős energetikai korszerűsítést hajtanak végre, továbbá a komplett strandrész is teljes rehabilitáción megy át. 

Az elmúlt három hónappal kapcsolatban megemlítette, hogy demokratikus módon választott új elnököt magának a Magyar Úszó Szövetség, mely után kemény, összeszedett munka kezdődött. Május 21-én tartja a Szövetség az évi rendes közgyűlését, ahol új elnökségi tagokat választanak, alapszabályt módosítanak, értékelik az elmúlt esztendőt és kitűzik a 2017-2024 között megvalósítandó célokat.

A 100 nap múlva kezdődő vizes világbajnoksággal kapcsolatban dr. Bienerth Gusztáv arról beszélt, hogy Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvénye lesz a kéthetes viadal. Véleménye szerint a budapesti és balatonfüredi vb-nek 10-20 év múlva is érződik majd a hatása.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >