Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Új múzeumi terek, meghatározó kiállítások Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. április 07.
ImageSoros ülését tartotta a Fehérvári Szenátus. A testület ezúttal a Szent István Király Múzeum idei kiállításairól hallgatott meg tájékoztatót, valamint véleményezte azt a koncepciót, amely a múzeumi terek átgondolásáról készül és várhatóan a hónap végén kerül a közgyűlés elé.

 

Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója tartott beszámolót a Fehérvári Szenátus ülésén, a Városházán. Fő témaként az idei évet meghatározó kiállítások kerültek szóba, hiszen már megnyílt A DÖNTÉS és a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című tárlat, ma estétől pedig újabb értékes gyűjteményt ismerhetnek meg a Rendház épületbe ellátogatók. A Fejedelmi kincsek után is több érdekes nagykiállítással készül még idén a Múzeum, mint például az Aba-Novák-tárlat.

A múzeumigazgató sorra véve a városban működő 11 kiállítóhelyet és Gorsiumot, tájékoztatást adott azokról az elképzelésekről is, amelyek új múzeumi terek kialakítására, a felmerült raktározási problémák megoldására vonatkoznak, egy a műtárgyvédelmi követelményeknek megfelelő raktárbázis kialakításával. A Fehérvári Szenátus megvitatta a most körvonalazódó koncepciót. Ebben a fejlesztési stratégiában már szerepel a Fekete Sas Szálló, amely kulturális célokat szolgálva újul meg, de szerepelnek a Szent István Király Múzeum jelenlegi épületei és kiállítóhelyei is – amelyek funkcióit a mai kor igényeihez igazítva szeretnék hatékonyabban kihasználni a szakemberek. Az elképzelésekről várhatóan április végi ülésén tárgyal majd a város közgyűlése is.

A 2011 márciusában megalakult Fehérvári Szenátus a polgármester és a városvezetés tanácsadó testületeként tevékenykedik. Tagjai véleményeznek, szakmai javaslatokat tesznek, így segítve Székesfehérvár fejlődését és versenyképességének megőrzését a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a sport területén. Az ülésen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Brájer Éva és Róth Péter alpolgármesterek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >