Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
F1: Hamilton, Vettel és a többiek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. április 10.
ImageIzgalmas futamot, száraz és vizes körülményeket, előzéseket, biztonsági autós fázist, kerékcsere-háborút és végül Hamilton sikert hozott a Formula 1-es világbajnoki sorozat idei második futama, Kínában.

 

A Mercedes háromszoros vb-elsőjét a Ferrari négyszeres bajnok német pilótája, az ausztrál nyitófutam győztese, Vettel követte, aki rosszul jött ki a rajt utáni nem sokkal érkező Safety Car + kerékcserés keveredésből, ezért csak a végén tudott közelebb kerülni angol vetélytársához, de akkor már késő volt. A két élmenő mögött jelentősen leszakadva - a rajt utáni káoszban legjobban halászó - Verstappen végzett a 3. pozícióban, nagy csatában maga mögött tartva Red Bullos csapattársát, Ricciardót. A további pontszerzők, sorrendben: Räikkönen, Bottas, Sainz Jr., Magnussen, Pérez, Ocon.

A sanghaji futam a körülményeinek köszönhetően meghozta azokat az izgalmakat, amiket a Melbourne-i nem tudott: egész hétvégén volt sok eső, száraz körülmények között alig mehettek a pilóták az edzéseken, s a verseny előtt is esett, így száradó, de vizes pályán indulhatott a mezőny. Hamilton meg tudta tartani vezető pozícióját, majd mivel a pót-pilóta, Giovinazzi baleset okán jött hamar a biztonsági autó, a kerékcserékből pedig Vettel jött ki rosszabbul, komoly előnyt tudott kiautózni az élen. Vettel a jól taktikázó Red Bullok és csapattársa, Räikkönen mögé ragadt, s bár meg tudta előzni őket, nagyon sok időt bukott. A legvégére jelentősen faragott hátrányából, de Hamiltonra már így sem lehetett veszélyes.

Összességében az eddigi két futam után már biztonsággal kijelenthető, hogy a Ferrari a Mercedes szintjén van, miként Hamilton és Vettel is mutatja klasszisát, nem véletlen, hogy ők nyerték az első két "menetet". Csapattársaik pedig nincsenek a közelükben, hiába ugyanolyan az autójuk... A Red Bull próbálkozik mindennel, amivel csak lehet, most jól halásztak a zavarosban, jól taktikáztak, az autójuk is határozottan javul, de nincsenek a két élmenő szintjén. Fognak nekik a szezon során még kellemetlenséget okozni, de komoly verseny jelen állás szerint csak a Mercedes és a Ferrari, Hamilton és Vettel között alakul ki. Sok van még persze a szezonból, jönnek még fejlesztések, Bottas és a "Jégember" is felnőhet a két csapattárs mellé, tehát némileg változhat ez a kép, de egyelőre ez rajzolódik ki a képletből.

Összességében a semleges szurkolók (ha vannak egyáltalán ilyenek...) örülhetnek, mert nem egy csapat két pilótája között van csak verseny, hanem két komoly istálló négy autója között, s egy harmadik is szorgosan csipkedheti a morzsákat. A többiek? Nagyon messze... Folytatás hét végén, Bahreinben. Ott eső aligha fenyegeti majd a futamot, minden más azonban adhat nekünk bőven izgalmakat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >