Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Betonoszlop dőlt egy terepjáróra a kisfaludi lehajtónál Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. december 02.

ImageSzélben leszakadt tető terepjáróra döntött egy villanyoszlopot hétfőn délután a 7-es főúton Székesfehérvár határában. A székesfehérvári tűzoltók egy gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel és a daruval vonultak a káresethez. A terepjáró egyik utasa a roncsok közé szorult, őt a tűzoltók szabadították ki.

Székesfehérvár és az M7-es agárdi felhajtója között a hirtelen feltámadó szél lekapta az út mellett lévő tüzéptelep féltetős tárolójának alumíniumfedését. Az alumíniumlemezek leszakítottak két beton villanyoszlopot a vezetékekről. Az oszlopok közül az egyik a Székesfehérvár felől Kisfalud felé, balra kanyarodás miatt várakozó Mitsubishi L200-as terepjáró jobb oldalára zuhant, a másik oszlop pedig az útra dőlt.

Az alumínium lemez széttörött darabjai beterítették az utat. A Mitsubishiban négyen ültek, a sofőr és két utasa ki tudott szállni a járműből, az elöl ülő utas azonban a roncsok közé szorult. A tűzoltók daruval leemelték a terepjáróról az oszlopot, és ezután feszítő-vágó berendezéssel tudták kiszabadítani a sérült nőt, akit a mentők kórházba szállították.

 

Image
Fotó: Bisztricz Anett

Az útra dőlt másik oszlopot, szintén daruval emelték le a tűzoltók az útról, majd segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében. A helyszínen egy Fiat Ducato furgon és egy Yamaha motor is összeütközött. A Yamahát vezető férfit a mentők szintán kórházba szállították. 

Riasztás időpontja: 2008. december 1., 15:45

Legmagasabb riasztási fokozat: I-es kiemelt

Beavatkozó csoport: B csoport

Mentésvezető: Takács József tű. alezredes, szolgálatparancsnok

 
< Előző   Következő >