Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow FIDELITAS VEZETŐKÉPZŐ TIHANYBAN
FIDELITAS VEZETŐKÉPZŐ TIHANYBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Kovács István   
2008. december 03.

ImageA Fidelitas országos elnökségének köszönhetően a 2008/2009 -es évadban 24 fiatal számára nyílik lehetőség közösen eltölteni 5 hétvégét a Fidelitas Közéleti Ifjúsági Akadémiáján.

Az első hétvége beszámolója:

Olyan érzésem volt, mintha a 10. Tihanyi csoport már teljesen összeszokott csapat lenne. Délután 14 óra körül szinte egyszerre érkezett a csoport nagy része. Regisztráció után elfoglaltuk a szálláshelyet, majd el is kezdődött a foglalkozás. Ennek célja az volt, hogy játékosan, könnyedén ismerkedjenek meg egymással az ország különböző pontjairól érkező Fidelitasosok. Mindenki választott magának egy a keresztnevével alliteráló jelzőt, majd saját címerünket kellett megrajzolnunk, melyből ki kellett hogy derüljenek erősségeink-gyengeségeink. Ezt követően egy logikai játékban 3 kisebb csoportra bontva kellett az egyes csoportoknak a lehető legnagyobb profitot elérni.

Miután a csapatok mínuszban zárták a feladatot, ez rádöbbentett mindenkit, hogy összefogással jóval többre juthatunk, mintha átverjük egymást és csak a saját nyereségünk elérésére törekszünk. A vacsorát követően beszélgetésre került sor Dr. Korzenszky Richárd atyával, bencés perjellel. Az este fennmaradó részét további ismerkedésre, barátkozásra használtuk, amelynek helyszínéül a két ismert tihanyi vendéglátóhely szolgált. A szombati nap délelőttje személyiségtesztek kitöltésével, majd azok kiértékelésével telt.

Mindenki szembesülhetett azzal, hogy milyen szerep illik rá leginkább egy csoportban. Délután a két tréner, Kati és Gyuri egy rövid film készítésére kérte a 6 fős csapatokat a legkülönbözőbb témákban. Gyors ötletbörze után útnak indultak a csapatok forgatni, ami a ködfedte, esős időjárásban és az üres utcákon külön kihívás volt. Rengeteg nevetés közepette mind a négy csapat sikeresen megoldotta a feladatot, ez igazán összehozott bennünket. Szombaton este még kreatív feladat várt a fidelitasosokra, rajzot kellett készíteni, amelyen a Fidelitast vitorlás formájában kellett ábrázolni. Az este hasonlóan jó hangulatban a pizzériában telt.

Vasárnap reggeli után mindannyian részt vettünk az első adventi hétvége miséjén, ami igazán megható élmény volt. A délelőtt további részében Ágh Péter a Fidelitas alelnöke, országgyűlési képviselő ismerkedett meg velünk és hallgatta meg elképzeléseinket a jővőre nézve. Rövid beszélgetésre is sor került, melynek témája a Fidelitas jelene és jövője volt. A vasárnapi ebéd elfogyasztása után gyors búcsút követően megegyeztünk abban, hogy bejelöljük egymást a legismertebb közösségi oldalon.

A központi irodát Baricza Andrea képviselte. Mindvégig velünk volt és legtöbbször a feladatokban is részt vett Kérdő Zsuzsa országos alelnök. Az ő érdemük is, hogy a csoportfeladatok, a mindvégig jelenlévő jókedv, vidámság valódi összetartó, csapatmunkára alkalmas társaságot kovácsolt össze.

Köszönjük!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >